Ut i friska luften

Nu har jag suttit ett par timmar och jobbat av mailen, och till lunch gräddade Nomi och jag plättar, med sylt och lättvispad grädde. Gott ibland när man inte äter det ofta tycker jag. Molly springer mer än gärna runt middagsbordet och äter upp eventuella matbitar som hamnar på golvet. Det såg lite roligt ut när hon kastade sig över en stor gläddklick som Nomi råkade spilla- hon fick grädde över hela nosen… men jag var inte tillräckligt snabb med kamerna där.

Just nu : Nomi spelar på Ipad och en trött Molly gör henne sällskap. Nomi är ju väldigt intresserad av bokstäver och lära sig läsa, så nu letar vi lite efter nya bra  ”lära sig läsa”, ”skriva” och ”räkna spel”  för nybörjare. Vet ni några bra appar till det ?

IMG_2662

Två veckor kvar tills minstingen i familjen fyller fem år!  Ja, Molly är ju något yngre såklart- hon blir tre år i februari.

IMG_2693

Nu ska vi passa på att gå en liten skogspromenad innan resten av skolbarnen kommer hem och det är dags att laga mellanmål.

See you later…

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
10 år sedan

Men gud så söt hon är!

Jennys_matblogg
Reply to  Lina
10 år sedan

♥ ♥

10 år sedan

Men gounge vad fin hon är!

Jennys_matblogg
Reply to  Jenny Edvinsson
10 år sedan

Alexandra
10 år sedan

Knäck läskoden eller något liknande ska vara en bra app tror jag.. Vi ska börja använda den till barnen i skolan i alla fall vet att man bland annat kan lära sig att skriva bokstäverna på rätt sätt!

Jennys_matblogg
Reply to  Alexandra
10 år sedan

Tack vilket bra tips. Den får jag ordna då 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Alexandra
10 år sedan

Tack vilket bra tips. Den får jag ordna då 🙂

Maria
10 år sedan

Testa Lekplats 3. Finns en gratisversion med 4-5 bokstäver, sen kostar fullversionen 7 kr. Där finns bokstasvskort, skrivövning, skriv fritt, ord etc.
FlashToPass är matte på alla möjliga olika nivåer. Miniklubb.se har flera olika delar; alfabet, siffror/räkning, klockan mm mm. Testversion gratis, vet ej vad fullversionen kostar.
Det är ganska lätt att söka efter skolspel och många har gratis versioner som innehåller en mindre del, men då kan man testa om det är rätt nivå för barnet.

Linda
10 år sedan

Sök på Veckans appar (på FB) de och Pappasappar testar och rekommenderar bra läs o skrivappar. I fredags skrev de om en som säkert passat tösen.

Linda
Reply to  Linda
10 år sedan

Skrev fel. Menar Appfredag och ej veckans appa

Jennys_matblogg
Reply to  Linda
10 år sedan

Tack snälla för bra tips- ska kolla in dessa 🙂

Nästa inlägg

Godmorgon måndag

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x