Saftig banankaka med smak av choklad

I kategorin ”mjuka kakor” till höger om bloggen hittar ni blandannat alla sockerkakor på bloggen. Bläddra er tillbaka på sidan genom att gå längst ner på sidan och tryck på äldre recept 🙂

Denna med smak av banan, choklad och liiite kaffe.

IMG_8240

Har du några bananer i fruktskålen som börjar se lite tråkiga och prickiga ut. Släng dem inte, utan gör en saftig banankaka istället. Jag gjorde en banankaka häromdagen, hade i lite choklad och en skvätt kaffe som verkligen lyfte kakan.

Det här behöver du:
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Smör till formen + ströbröd

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst. Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen, Rör ner allt i ägg/smör/ kaffe smeten och vänd om tills du fått en jämn smet. Fördela allt i den smorda och bröade formen. Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 – 60 minuter.

Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen. Då chokladen är mjuk och krämig.

IMG_8171-002

1

9 responses to “Saftig banankaka med smak av choklad

  1. Emilia skriver:

    Hej! Verkar som ett jättegott recept. Rn sak som jag undrar lite bara är när du har i kaffet? Blandar du det med bananerna eller tar du i det när allt ska i ägg/smör/socker smeten? Eller kanske under ett annat stadie i bakningen?
    Ha det fint!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Spelar inte så större roll om man blandar med bananerna eller ägg / socker – smeten 🙂
      Går bra vilket som.

  2. Maja skriver:

    Tänkte baka denna imorgon 🙂 Men kan man använda Stevia istället för socker?

  3. Mia skriver:

    Hur mycket smör är i receptet? Det står inte..

  4. Mia skriver:

    Ojsan, det är visst jag som är blind, såg förbi det flera gånger! Hittade det nu =)

  5. Katja skriver:

    Hej
    Kan man ta i kakao istället för chokladen? Har allt utom mörk choklad har bara marabou jordnöt :-/

  6. Sawsan skriver:

    Har gjort denna banankaka flera gånger och den är super god! Nu har jag bakat en och den ligger i ugnen. Ser fram emot att äta den med familjen! Tack Jenny för alla dina smaskiga recept!

  7. Linnea skriver:

    Har precis bakat denna men gjorde muffins istället för kaka, går lika bra! 🙂 dock hade vi den i ugnen 15 min istället!

  8. Ellie skriver:

    Jag har under flera år testat mig igenom mängder av banankakor i hopp om att tillslut hitta en som vi i familjen tycker är god (vi är en bananälskade familj men har hittills tyckt alla smakar blä) och nu har vi fått jackpott! fantastisk god banankaka. jag blandade både ljus och mörk choklad och det blev super :-). Dock blev det för mycket smet för min sockerkaksform men det löste jag med att klicka i 3/4 deciliter i en mugg, köra den 1 min i micron och sedan servera med en klick vaniljglass.(fick ut 4 st) Blev en hit hos hela familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *