Svartvinbärsglass

Hejsan,

Glassfika , memoryspel och en liten promenad i kylan, så har hokus-pokos halva dagen redan passerat. Melvin hade med en kompis efter skolan. Och de har beställt köttbullar med stuvade makaroner till middag, så det blir det till småttingarna iallfall. Thelma och jag bestämde redan i morse att vi skulle koka en soppa, får se vad hon har bestämt sen när hon kommer hem. Jag tycker det är roligt att barnen vill vara med &  välja maten ( ibland)  och de vill vara med och laga den, men de får ju inte alltid bestämma för då skulle nog våra matveckor se ganska likadana ut : Pizza, kebab, tacos, köttbullar, spagetti ja.. ni vet.

Nu till gårdagens recept, detta är en av glassarna vi gjorde igår- en glass utan ägg. Tips på efterrätt för allergiker.

IMG_3012 (1)

Mitt fikasällskap som är helt blå kring munnen av blåbärsglassen hon provsmakade också. Båda var jättegoda sa hon, jag har bara prövat denna svartvinbärsglassen och tyckte den blev riktigt krämig och smakrik. Spara receptet till i sommar om ni inte råkar ha en påse med svartvinbär i frysen.

IMG_3035-002 (1)

En busenkel glass som du slänger ihop på några minuter, och in i frysen.

Det här behöver du för att göra din svartvinbärsglass  :

3 dl svarta vinbär
3 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör din svartvinbärsglass så här :

Mixa bären och rör ihop med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden i en annan skål tills den blir så fluffig att den bildar toppar.
Vänd ner bärkrämen i grädden och vänd tills den blandat sig fint. Häll upp i en form / glassförpackning och ställ in i frysen i 4-5 timmar tills glassen stelnat. Ta fram en stund innan servering, och skopa upp den men i en skål med något kex till.

Glassen färdigblandad och på väg in i frysen. 

IMG_2970 (1)

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
10 år sedan

Men åh så gott! O va bra att man inte behöver glassmaskin 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Lina
10 år sedan

Ja, tycker jag också!

Ida
10 år sedan

Åhh va gott de lät, fina bilder oxå 🙂

10 år sedan

Vad smarrigt, ett jättebra tips för oss karriärkvinnor som inte hinner så mycket men ändå vill göra lite ”hembakat” ibland!

Tack!

Sabine
10 år sedan

Oh tack för ett recept på god glass utan ägg, det uppskattas verkligen

Jennys_matblogg
Reply to  Sabine
10 år sedan

😀

Sofie Johansson
10 år sedan

Så enkelt så gör man inte egen glass oftare. Skärpning på den biten!

Katarina Saarinen
10 år sedan

Så fräscht och gott! Kram

Emma
8 år sedan

Gjorde svartvinbärsglassen idag, super god! Och väldigt enkel att göra!! Kul att göra nåt annat än saft med svartavinbären!!

Havde
8 år sedan

Jag vill göra glass med svartvinbärssaft. Är det 3dl saft som gäller då?

Sofia
4 år sedan

Ser gott ut! Mixar du svartvinbären ”råa” eller kokar du dem först?

Nästa inlägg

Godaste tekakorna har ni här . . .

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x