Doft av sommar

Godkväll på er bloggisar.

Här har vi precis ätit upp efterrätten : Friterad banan, glass och sirap – detta har vi inplanerat till fredag, men vi tjuvstartade och åt en liten portion idag också.  Egentligen tar det ju löjligt kort tid att göra( en sådär 10 minuter ) , så det är ju en bra efterrätt att bjuda på även när man har gäster hemma. Just  denna efterrätten brukar alltid min vän Ullis och jag beställa – med extra mycket sirap. Man får inte snåla på sirapen, det är ju den som liksom gör efterrätten 🙂

IMG_2043-001

Nåväl … påtal om något helt annat… Lika roligt som det är att julfixa och plocka fram allt pynt, tycker jag att det känns lika bra känns det att plocka ner allt i sina lådor igen.  Inför julen köpte jag massor av ljus med doft av kanel, neijlikor, pepparkaka o.sv  nu är allt bortstädat och istället brinner ett par sådana  här söta lavendelljus och doftar vår/sommar.  Nu går vi sakta med säkert mot ljusare tider, och kan snart börja se framemot våren.  Förra året vet jag inte hur många lavendelväxter som jag planterade ner i trädgården- tycker de är så fina ( och kors i taket – så lyckas jag med dem )

IMG_2018

Men innan våren kommer så hoppas jag fortfarande på lite snö, vi har ju knappt hunnit bege oss ut i pulkabackarna än- ännu mindre hunnit tröttna på vintern.  Håller tummarna för massa snö till sportlovet istället, och Jonathan, Jacob & Melvin åker snowboard så de hoppas extra nog mycket på att backarna ska vara öppna tills dess.

På återseende

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
10 år sedan

Håller med dig, älskar julen men det är så skönt när man plockar bort den, fast jag inte har så mycket tomtar mm. Så kul att köpa lite nya färska blommor. Åkte till Blomsterlandet igår för dom hade 50% på alla gröna växter men där var inte mycket kvar. Får trösta mig att när jag åker dit snart igen så är där bara fräscha växter istället

10 år sedan

Ja, hoppas snön kommer snart så den inte ligger till juni istället 😉 Jag städade bort det sista av julen idag och gjorde iordning i fönsterna. Annars har jag alltid julsakerna till mitten av februari, men inte i år…
http://www.lotte4.blogspot.com

Lotta
10 år sedan

Hej ! Vill tacka dig för en kanonbra blogg ! Nyfiken på vilket sköljmedel du köpte som luktade gott ? Kram

Anna_Starwoman
10 år sedan

Jag hoppas inte snön kommer alld detta år, men det är nog ett önsketänkande, så om den nu ändå måste komma hoppas jag att den kommer snart då så den inte ligger långt in i april 🙂

Förövrigt älskar jag doftljus!! Hoppas ni har en fin kväll!

Kramar/Anna

Annica
10 år sedan

Hej, vill gärna ha receptet på friterade bananer, kan man göra dem utan fritös? ha en härlig vecka:) Kram

Jennys_matblogg
Reply to  Annica
10 år sedan

Receptet kommer nu i dagarna Annica 🙂
Ska prova att fritera ananas också innan dess… Jag har ingen fritös, en tjockbottnad gryta går bra. Jag har en i gjutgärn.
Kram

Nästa inlägg

Kycklingrullader i gräddig senapssås

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x