Kycklingrullader i gräddig senapssås

Nu är jag tillbaka från utvecklingsamtalet för Jacob och det gick så bra så. Och nu har jag suttit och svarat på mail, jag får ju väldigt många varje dag- och hoppas inte att jag missat att svara på något.  ( Isåfall maila gärna igen ) Många önskar just nu en ”skriv ut” knapp till varje recept- teknikerna tittar på detta. Och jag hoppas att det snart kommer kunna ordnas.  Och så till dagens middagstips :  jättegoda kycklingrullader. Vi lagade dessa för lite sedan, och vi fyllde rulladerna med fräst bacon.  Gillar du något annat bättre, så kan du  fylla dem med precis vad du gillar bäst.

Rullader som puttrar i god gräddig sås med smak av dijonsenap. 
kycklingrullader

Jag använder vanlig kycklingfile när jag jag gör mina rullader, har sett att det finns tunnare bitar att köpa. Men ärligt talat… är inte det lite onödigt 😉
Tips är att det är lättare att skära tunna bitar i en halvfryst file, än i en färsk.

Det här behöver du till 4-5 personer : 
3 kycklingfileer
smör
1 pkt med bacon
1 – 2 msk dijonsenap
4 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 mks kinesisk soya
salt & peppar

Bra att ha : tandpetare

Serveras med kokt ris

IMG_6890

Gör dina rullader så här: 

Skär ut en tre till fyra tunna fileer på varje kyckling. Fräs baconet och fyll fileerna med dem. För att de ska hålla trär du igenom en tandpetare.
Smörstek kycklingrulladerna tills de fått fin färg och ta upp dem. Vänd ner vatten, fond, soya, dijon senap, creme fraiche , grädde och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna och åt dem koka ihop med såsen på svag värme. När kycklingen är helt genomstekt är det bara att servera.

Med ris och en god sallad. ( skippar du riset så är det en LCHF-middag)

Smaklig måltid.

2

9 responses to “Kycklingrullader i gräddig senapssås

  1. Rosor och ruiner skriver:

    mm, det där lät riktigt gott! Det måste jag prova!
    /Gunilla

  2. Linda skriver:

    Jag läser och följer din blogg dagligen och måste säga att du är helt fantastisk till att sprida inspiration o glädje när det gäller mat, bakning och inredning. En underbar blogg som jag kommer med all säkerhet fortsätta att följa.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Linda
      det värmer verkligen! Vad roligt att höra. Tack 🙂
      Kram

  3. Åsa skriver:

    Mums detta måste jag prova. Gjorde rullader av Bogfläsk i helgen med recept från Linda (Kryddburken) som också var super goda och grabbarna åt som om de inte sett mat tidigare……

  4. Diana skriver:

    Åh nej, har allt utom dijon hemma. Kan man ta ngt annat att ersätta med :)?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag hade ökat mängden soya i isåfall.
      Hoppas det blev lyckat 🙂

  5. linda skriver:

    Som jag älskar dina veckomatsedlar. Det bästa på söndagar är att få se vad veckans mat ska bli. Så fortsätt med det! 🙂 det räddar min vardag mycket.

  6. emmelie skriver:

    Gud vad gott det lät,det ska testas på onsdag 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hoppas du gillar dem 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *