Krämigaste pannacottan med nutellabotten och passionsfrukttopping

Jag har galet många recept att skriva ikapp nu – både sen julhelgen och to.m innan dess.  Tänkte iallafall börjar med nyårsmaten eftersom jag fått önskemål om receptet på  nyårsdesserten. Det var en extra krämig pannacotta med nutellabotten, som vi valde att toppa med passionsfrukt. Går lika bra att toppa med färska bär om man bättre gillar det.  Tips! Ska man ha passionsfrukt ska man inte ta de suraste man hittar, utan de lite mer mogna ( något sötare)  Provar ni denna  krämiga cheesecakepannacottan kommer ni inte vilja göra någon annan , sedan kan man variera fritt med smaker ,toppingar och ev krisp i.

Smidig efterrätt som kan förberedas redan dagen innan.

pannacotta

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Nutellabotten : Nutella utrört med lite grädde eller philadelphia  ( för att den inte ska bli för hård i kylen )

Garnering : frukt  bär efter egen smak och tycke

Recept på den godaste pannacotta: 

Lägg gelatinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.

2

22 responses to “Krämigaste pannacottan med nutellabotten och passionsfrukttopping

  1. Malin skriver:

    Hej!
    Gjorde din hallonpannacotta m. Nutella i botten som nyårsefterrätt! Tack för ett fantastisk recept, himmelsk efterrätt! Du har en mycket inspirerande blogg.
    Med vänlig hälsning,
    Malin

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vad roligt att höra 😀

  2. agneta skriver:

    ska testas ,låter galet gott! tack för en härlig blogg:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, gör det. Mycket mycket godare en vanlig pannacotta.

  3. Susanna skriver:

    Hej tack för en härlig blogg. PS det heter inte ”gelantin” utan GELATIN utan N – petitess men tänkte att det är bra att veta för dig som har matblogg 🙂

  4. Susanna skriver:

    Hej! Tack för en jättefin blogg. Ps det heter inte ”gelantin” utan GELATIN utan N. Petitess men tänkte det är bra att veta om man driver en matblogg:-)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Oj, felstavat bra att du märkte 🙂

      Kram

  5. al68 skriver:

    Det va ju det jag sa när du fick receptet, man vill inte göra vanlig pannacotta efter man testat denna

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag vet! Det är precis så <3
      😀

  6. Darksess skriver:

    Vad gott 😀

  7. mamman skriver:

    Blandar du nutellan med vispad eller ovispad grädde? Ungefär hur lös behöver den vara?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag blandar den med lite ovispad grädde, bara så att den inte blir stenhård när den åker in i kylen 🙂

  8. Lena skriver:

    vore kul om du ville testa alternativ till gelatin i nån pannacotta el liknande:). Är själv vegetarian så då går ju just gelatinet bort…

  9. Isabelle skriver:

    Ett tips är att sila bort vaniljstången efter det kokat i 1-2 minuter för att få bort eventuella ”flisor” från vaniljstången. Det är inget man vill ha i sin pannacotta 🙂

  10. sofie skriver:

    Hej.Tusen varma tack för underbara recept o mysig blogg.Har tänkt göra denna till nyår men vi är bara 4pers.ska man gå efter denna el minska då det står 4-6 pers?? Hur mkt Nutella hat du i botten o går de göra utan?
    Gott nytt år o tack ännu en gång!

  11. Natalie skriver:

    Hej Jenny! När jag blandar ihop nutellan med grädde så blir den stenhård och grynig. Vad gör jag för fel? Tack för en fantastisk blogg! Gott nytt år Med vänlig hälsning, Natalie

  12. Mia Andersson skriver:

    Hej
    Jag har gjort så många av dina recept och jag tycker dom är helt fantastiskt goda, så tack för insperationen. Mvh Mia

  13. Rebecca skriver:

    När jag blandade nutellan med lite Philadelphia, så blev den hårdare än vad den var vid rumstemperatur.. Blir den inte ännu hårdare i kylen sen då?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Blanda ut så att den blir så krämig som du vill ha den.
      Den stelnar ytterligare i kylen, ja.

  14. Camilla skriver:

    Hej – jag skulle vilja göra en mojito pannacotta (med lite mörk Rom) eller päroncogac pannacotta har du något recept på det?

  15. Jessica skriver:

    Hur ska man göra med nutellan, ska man hälla i den i serveringsglaset först och sen den varma pannacotta smeten på?

  16. Tosemarie skriver:

    Jag har samma fråga. Nutellablandningen bör väl stelna lite i kylskåpet innan man häller på den varma pannacottan. ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *