Nutellakladdkaka

Godkväll i stugorna,

 Det blev en fika med bästa Therese idag efter att jag skjutsat tjejerna , när man inte ses så ofta, så går tiden alldeles för fort… Tur att vi ska träffas snart igen 🙂 Tjejerna skulle till öland och va hos moster Daries, de ska stanna tills på söndag, gissa om de sett fram mot det… Lite väl tyst här hemma nu när bara halva familjen är hemma.  Så vi ska väl hyra en film och plocka fram chipsen om en stund.  Ville bara kika förbi bloggen innan dess och önska er en fin fredag och tipsa om ännu en kladdkaka. Det kan man inte för många recept på….. och detat blev en lyckad kombo med choklad och nutella –  måste provas om ni gillar nutella.

Perfekt krämig blir den efter att ha stått kallt i minst ett par timmar.

Nutellakladdkaka

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
1 dl nutella
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

 Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något, rör ner nutella däri . Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret & nutellan. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat. Vill man kan man toppa kladdkakan med ytterligare ett tunt lager nutella.

Servera med lättvispad grädde och hallon

2

27 responses to “Nutellakladdkaka

  1. Linda skriver:

    Gud så gott det ser ut, måste testa denna snarast!!!!:)

  2. anna skriver:

    Ska man vispa ägg och socker poröst? eller bara försiktigt rörs ihop de?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Rör ihop- inte vispa, då kan den bli torr.
      Lycka till.

  3. Catarina skriver:

    Mmmmmmm måste testa denna ”kombon” 🙂
    God fortsättning på 2014 !!
    Catarina

  4. lindha skriver:

    Min blev jätte låg o kladdig:( hade inne i 20 min var kan ha bli it fel?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Konstigt… kan du missat någon ingrediens.
      Har aldrig misslyckats med denna kladdkakakan innan ( använder det som bas alltid och byter bra ut smakerna )

  5. Tina skriver:

    Riktigt härlig blogg du har! Fantastiska recept! Ska testa denna kladdkakan, men hur stor form har du?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Vad roligt … tack snälla.
      Min form är 24- 26 cm.

  6. ChaCha skriver:

    Ska det inte vara något bakpulver i ?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Nej. 🙂

  7. Lina skriver:

    Om man vill toppa den med lite nutella efteråt ska det då göras när den är varm dvs kommer från ugnen eller när den svalnat?

    1. alexandra skriver:

      Jag gissar att kakan ska vara kall när du brer på nutellan, annars riskerar du att nutellan smälter och rinner ut över kanter.

  8. Emma skriver:

    Bakade den här igår och den blev sådär fantastisk både i kladdighet och smak.
    Helt klart en ny favorit i vår familj!

  9. Sara skriver:

    Idag på kladdkakans dag blev det denna som fick förgylla våran fika, supergod!! Tack för receptet

  10. Stefan skriver:

    Den är i ungen nu! hoppas det smakar gott!

  11. sabina skriver:

    Hej! ska de inte vara nå bakpulver i? Tänkte göra denna nu

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nix- aldrig bakpulver i mina kladdkakor 🙂

  12. sanela skriver:

    Undrar om det skulle funka om jag halverar sockret i kladdkakan?? Tack för suuuuper bra recept vi får

  13. Anneli skriver:

    Denna ska provas ikväll 🙂

    Såg att du skrev att du pro kar prova olika smaker…. Vill tipsa om att riva ner apelsinskal och pressa i lite av saften. sedan brukar jag göra den så att den är fast men krämig i mitten och skär rutor i stl 3x3cm ca och ha som småkakor/godis. 😀 även en extra matsked kakao för extra kraftig chokladsmak 🙂

  14. Marita skriver:

    Tackkkk så himmla mycket

  15. Maria skriver:

    Mums! Goaste kladdkakan jag ätit:)

  16. Olivia skriver:

    Hur gjorde du?

  17. Olivia skriver:

    Menade hur gjorde du med Nutella överdraget? Ska det smälta över eller ska man vänta tills den ska serveras?

    1. Jenny Warsen skriver:

      det ska blandas ner i smeten. 🙂

  18. Frida Isenia skriver:

    Grymt god!

  19. Linda Törner skriver:

    Vill göra denna kladdkaka i långpanna och sedan skära den i portionsbitar.. funkar det tror du? Dubbla receptet eller? Kram Linda

    1. Jenny Warsen skriver:

      Har du en form som är dubbel så stor så går det säkert bra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *