Nutellakladdkaka

Godkväll i stugorna,

 Det blev en fika med bästa Therese idag efter att jag skjutsat tjejerna , när man inte ses så ofta, så går tiden alldeles för fort… Tur att vi ska träffas snart igen 🙂 Tjejerna skulle till öland och va hos moster Daries, de ska stanna tills på söndag, gissa om de sett fram mot det… Lite väl tyst här hemma nu när bara halva familjen är hemma.  Så vi ska väl hyra en film och plocka fram chipsen om en stund.  Ville bara kika förbi bloggen innan dess och önska er en fin fredag och tipsa om ännu en kladdkaka. Det kan man inte för många recept på….. och detat blev en lyckad kombo med choklad och nutella –  måste provas om ni gillar nutella.

Perfekt krämig blir den efter att ha stått kallt i minst ett par timmar.

Nutellakladdkaka

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
1 dl nutella
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

 Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något, rör ner nutella däri . Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret & nutellan. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat. Vill man kan man toppa kladdkakan med ytterligare ett tunt lager nutella.

Servera med lättvispad grädde och hallon

5
Prenumerera
Notis om
27 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
7 år sedan

Gud så gott det ser ut, måste testa denna snarast!!!!:)

anna
7 år sedan

Ska man vispa ägg och socker poröst? eller bara försiktigt rörs ihop de?

Jennys_matblogg
Reply to  anna
7 år sedan

Rör ihop- inte vispa, då kan den bli torr.
Lycka till.

Catarina
7 år sedan

Mmmmmmm måste testa denna ”kombon” 🙂
God fortsättning på 2014 !!
Catarina

lindha
7 år sedan

Min blev jätte låg o kladdig:( hade inne i 20 min var kan ha bli it fel?

Jennys_matblogg
Reply to  lindha
7 år sedan

Konstigt… kan du missat någon ingrediens.
Har aldrig misslyckats med denna kladdkakakan innan ( använder det som bas alltid och byter bra ut smakerna )

Tina
7 år sedan

Riktigt härlig blogg du har! Fantastiska recept! Ska testa denna kladdkakan, men hur stor form har du?

Jennys_matblogg
Reply to  Tina
7 år sedan

🙂 Vad roligt … tack snälla.
Min form är 24- 26 cm.

ChaCha
7 år sedan

Ska det inte vara något bakpulver i ?

Jennys_matblogg
Reply to  ChaCha
7 år sedan

Nej. 🙂

Lina
7 år sedan

Om man vill toppa den med lite nutella efteråt ska det då göras när den är varm dvs kommer från ugnen eller när den svalnat?

alexandra
Reply to  Lina
6 år sedan

Jag gissar att kakan ska vara kall när du brer på nutellan, annars riskerar du att nutellan smälter och rinner ut över kanter.

Emma
7 år sedan

Bakade den här igår och den blev sådär fantastisk både i kladdighet och smak.
Helt klart en ny favorit i vår familj!

Sara
6 år sedan

Idag på kladdkakans dag blev det denna som fick förgylla våran fika, supergod!! Tack för receptet

Stefan
6 år sedan

Den är i ungen nu! hoppas det smakar gott!

6 år sedan

Hej! ska de inte vara nå bakpulver i? Tänkte göra denna nu

Jenny Warsen
Reply to  sabina
6 år sedan

Nix- aldrig bakpulver i mina kladdkakor 🙂

sanela
6 år sedan

Undrar om det skulle funka om jag halverar sockret i kladdkakan?? Tack för suuuuper bra recept vi får

Anneli
6 år sedan

Denna ska provas ikväll 🙂

Såg att du skrev att du pro kar prova olika smaker…. Vill tipsa om att riva ner apelsinskal och pressa i lite av saften. sedan brukar jag göra den så att den är fast men krämig i mitten och skär rutor i stl 3x3cm ca och ha som småkakor/godis. 😀 även en extra matsked kakao för extra kraftig chokladsmak 🙂

Marita
6 år sedan

Tackkkk så himmla mycket

Maria
6 år sedan

Mums! Goaste kladdkakan jag ätit:)

Olivia
6 år sedan

Hur gjorde du?

Olivia
6 år sedan

Menade hur gjorde du med Nutella överdraget? Ska det smälta över eller ska man vänta tills den ska serveras?

Jenny Warsen
Reply to  Olivia
6 år sedan

det ska blandas ner i smeten. 🙂

Frida Isenia
6 år sedan

Grymt god!

Linda Törner
6 år sedan

Vill göra denna kladdkaka i långpanna och sedan skära den i portionsbitar.. funkar det tror du? Dubbla receptet eller? Kram Linda

Jenny Warsen
Reply to  Linda Törner
6 år sedan

Har du en form som är dubbel så stor så går det säkert bra 🙂

Nästa inlägg

Första bion för i år

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x