Nyårsmeny

Hej igen,

Vi funderade först på att åka in till stan idag för att kolla i butiker, men detta med alla köer och alla som ska handla nu på rean fick oss att ångra oss. Är det egentligen så mycket billigare att handla på mellandagsrean? Jag tycker att de plaggen man vill köpa sällan är på rea iallafall, eller bara jag som har otur kanske. Så istället för att kika runt i butiker så bakade vi, har precis skjutsat in en kladdkaka i ugnen så det blir litegod  lördagsfika.  Och så har jag knåpat ihop lite förslag på nyårsmeny nummer två.
Hoppas ni hittar något ni gillar. 

Förrätt : Smörstekta våfflor med stenbitsrom

Nyår förrätter

Det här behöver du för att göra denna nyårsförrätt :

2 smörgräddade våfflor
2 dl vispad creme fraiche 34 %
1 finhackad rödlök
färsk dill
1 burk med röd stenbits rom.

Gör din förrätt till nyår så här:
Dela upp de frasiga ( kalla ) våfflorna i hjärtan.
Lägg en msk med vispad  creme fraiche på varje bit,
toppa med finhackad lök , stenbits rom och en dillkvist.

Klara att servera!

Varmrätt : Oxfile / Fläskfile Provencal

Vi gjorde denna rätten med fläskfile, men önskar man den ytterligare lite festligare så kan man ta oxfile också. 

Maträtten blir LCHF om du serverar kokta grönsaker till eller bara en grönsallad. 

För 4 – 5 personer :
2 putsade fläskfileer / eller oxfile
smör
salt & peppar

200 gram philadelphiaost
Provencal krydda ( knorr )
salt & peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med örtkryddan.  Och ställ kallt under tiden du gör köttet. Skär köttet i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn sedan köttet tills det fått fin färg. Krydda med salt & peppar. lägg det färdiga köttet i en ugnsfastform och fördela över osten. Ställ in i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter tills osten smält och bilvit genom varm.

Servera genast med klyftpotatis och en krispig sallad.

Efterrätt : Söt vaniljpannacotta med syrlig passionsfruktstopping
Nyårspannacotta

Det här behöver du till 8 portioner nyårspannacotta :
8 dl vispgrädde
2 vaniljstång
1 dl strösocker
3 st gelatinblad

Garnering : passionsfrukt och nobless

Gör så här :
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mät upp grädde , socker i en kastrull och skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna och lägg ner både frön och stänger i kastrullen. Låt koka upp tillsammans under omrörning. När grädden kokat upp tar du bort kastrullen från plattan, kramar ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätter dem till grädden under omrörning.  När de löst sig så häller du upp smeten i serveringsglas och ställer kallt, i minst fyra timmar.
Innan servering så skär du passionsfrukt och gröper ut över dem, och ett litet noblessblad.

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Yve
7 år sedan

Ser väldigt gott ut. Kan nog bli mitt val men en liten fråga? Ungefär hur mkt av kryddorna har du till köttet. Tycker det är lite svårt att veta hur mycket man ska ta.
God Fortsättning och Gott Nytt. Hälsningar Yve

Jennys_matblogg
Reply to  Yve
7 år sedan

Smaka av hur starkt du vill ha, cirka en msk – eller två gissar jag att vi hade.

sanna
7 år sedan

vi var uppe på Grand så mycket folk och reakläderna undrar jag var dom hittat…så ni gjorde rätt i som bakade istället 🙂

Fia Wahlman
7 år sedan

Tack för tipset. Ska vi testa till nyår. Gott nytt år. Kram

Nästa inlägg

Nyårsmeny

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x