Helstekt falukorv i ugn med chilisås

Idag så har Jacob &  Melvin bestämt dagens middag,  och valet föll på lufsa.  Några av er kanske inte ens vet vad lufsa är, för det är en öländsk maträtt men som påminner lite om raggmunkar med stek fläsk kan man nog tycka.  Det är iallafall husmanskost när den är som bäst, om ni frågar mig.  Jag är hopplöst svag för alla maträtter med potatis. Har jag nämnt att min mormor och morfar kommer hit i helgen och ska laga kroppkakor ♥ med oss – så här står redan kroppkaksgrytan framme och vi räknar ner dagarna.

Nu till dagens lilla middagstips : Falukorv i krämig chilisås

Falukorv recept

Du behöver : 
1 falukorvsring
ketchup
senap
bostongurka
hackad lök
rivenost

Till såsen
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk chilisås
salt och peppar

Gör så här: 

Ställ ugnen på 220 grader
Skär falukorven först ett snitt på längden ( inte hela igenom utan kanske halva)  och sedan lagom stora portionsbitar ungefär halvvägs igenom. Fyll med boston, lök, senap, ketchup och till sist med riven lök. Rör ihop såsen och fördela ut i formen, ställ in i mitten av ugnen och gratinera tills det blir en vacker färg.

Servera med pasta, ris eller pressad potatis.

4
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
9 år sedan

Måste berätta att jag började läsa din blogg för bara några dagar sedan och lagade ikväll första receptet, det här! Serverade bulgur och kokt broccoli till, riktigt smaskigt och uppskattat av samtliga, såväl mormor som 1-åringen! TACK!

Lena Gerlin
7 år sedan

Hur mycket grädde? Det står bara 2 grädde. Ska det vara 2 dl eller 2 msk?

Per
Reply to  Lena Gerlin
3 månader sedan

Lite sent men 2 dl.

Isabelle
6 år sedan

Supergott! Har alltid sagt att ugnsfalu är sååå tråkigt, bara för att det är torrt och utan sås. Här har vi räddningen! Kanon vardagsmat.

Nästa inlägg

Kycklinggratäng med ost- och tomatsås

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x