Kycklinggratäng med ost- och tomatsås

Jag lagade en ny kycklinggratäng igår, och förutom att den hade väldigt vackra färger så den blev så där krämig som jag hade hoppats.. En gratäng med smak av tomatsås & ostsås, vi serverade den med pasta. Men det går ju bara med vilket man tycker är godast, ris, couscous eller några kokta potatisar.

aaaa (1)

Det här behöver du till 4-5 personer:
700 gram med kycklingfileer
smör
salt och peppar

Tomatsås:
1 burk med tomatkross
1 pressad vitlök
salt & peppar
1/2 tsk strösocker
2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond konc

200 gram philadelphiaost ( jag hade med smak vitlök och örter)
1 – 1 1/2 dl vispgrädde

Topping: 2 dl lagrad ost ( eller vilken du gillar bäst)

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i 2*2 cm tjocka bitar, och bryn i smör så de får lite fin färg. Lägg upp i en ugnssäker form. Och fortsätt med att koka upp tomatsåsen, mät upp samtliga ingredienser till den och låt skjuda upp. Värm upp philadelphiaost och grädde i en annan kastrull tills det har börjat sjuda, då tar du bort kastrullen från plattan.Varva tomatsås och ostsås över kycklingen.Toppa sedan med riven ost och ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.
Servera genast med pasta och en god sallad.

aaaaa (1)

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bengan
6 år sedan

Vilken ost använder du på toppingen?

Jenny Warsen
Reply to  Bengan
6 år sedan

Jag hade västerbotten- men jag brukar rekommendera att ta den ni har hemma 🙂
Välj en god smakrik ost som ni gillar.

Emma
6 år sedan

TACK för världens bästa blogg, i alla kategorier! Har lagat såå många av dina recept och allt har alltid varit supergott! Du är proffsig med bilder också som gör att man blir sjukt sugen på maten!! Du är grym Jenny! Keep up the good work!! You go girl! Ha en underbar dag!
// En trogen bloggläsare! 🙂

Lena
6 år sedan

Mums! Ska testa. Du har ”räddat” mig många gånger tack vare din blogg 🙂

Lotta
6 år sedan

Jag lagade den här gratängen igår, du räddade mig just när jag tänkt laga nåt med kyckling och fantasin helt tagit slut. 🙂

Den var sååå himla god och krämig! Tack för ett nytt favoritrecept! 🙂

Kram//Lotta

Jenny Warsen
Reply to  Lotta
6 år sedan

Vad glad jag blir 😀
Kram

6 år sedan

Åh tack för ännu ett nytt spännande recept! Blir så glad, för nu är jag inne i ett fantasilöst skede då kag har tröttnat på mina maträtter

Nästa inlägg

Julbord på Stufvenäs

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x