Smakrik köttgryta med svamp

Kikar förbi för att uppdatera med ett litet middagsrecept * kors i taket * inget julrecept 😉  Detta är en väldigt smidig och smakrik köttgryta med champinjoner – fungerar som LCHF om man bara byter ut riset. Pssst… ni har väl inte missat att sök-funktionen är tillbaka. Mobilt via de tre strecken upp till höger och via datorn ser ni sökrutan under min bild.

Krämig gryta med svamp och balsamico.

köttgryta

Det här behöver du : 
700 gram fläskfile / ytterfile
1 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
1 msk balsamico
1 msk oxfond
1 vitlöksklyfta
1/2 msk  sambal oelek
200 gram philadelphia
5 dl creme fraiche
1 burk med små krispiga champinjoner

Så här gör du :
Putsa filen, skär upp den i lagom stora bitar , och stek upp den i smör.
Rör ner tomatpure, soya, oxfond, balsamico, sambal oelek, philadelphiaost, creme fraiche och pressa ner vitlöken. Vänd ner en burk med champinjoner. Låt sjuda upp på svag värme och smaka ev. av med lite salt och peppar.

Servera med ris , potatis eller pasta och gärna en grönsallad.

2

12 responses to “Smakrik köttgryta med svamp

  1. Karin skriver:

    Låter väldigt gott. Provlagar nog i helgen.

    1. Jenny Warsen skriver:

      🙂

  2. Anna / Shoppingtipset skriver:

    Svampen står inte med i receptet. Har du använt hela burkchampinjoner eller färska? Och stekte du dem tillsammans med köttet? Ser vansinnigt gott ut, balsamvinäger ger en fantastiskt god smak!

    http://shoppingtipset.blogspot.se

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag vänder ner en burk med krispiga champinjoner med resten av ingredienserna till såsen.

  3. Hanna skriver:

    Brukar aldrig lämna kommentarer på nån blogg men nu måste jag bara säga… Letade fram just detta receptet tidigare idag och lagade till middag, blev jättegott =) Lustigt att du skriver om det en timme senare!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Kul att du gillade grytan- en favvo här hemma också.
      🙂

  4. Sara skriver:

    Vart får du alla recepten ifrån?

    1. Jenny Warsen skriver:

      De flesta middagsrecepten kokar jag ihop efter egen smak och tycke. Provar nya smaker- ibland blir jag inspirerad av andra maträtter och recept från böcker, tidningar eller
      Då skriver jag vart receptet kommer ifrån.

  5. Sara skriver:

    För hur många personer är receptet på?

  6. Lisa skriver:

    Jag lagade detta i går kväll, det var kanongott ! Tack för det receptet, det blir nog en favorit.

  7. Ann-Catrin skriver:

    Ser jätte gott ut! Undrar om det går att använda kalvfond istället för Oxford? Och om det blir gott med färska champinjoner?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut, funkar lika bra.
      Går även bra med färska 🙂 Jag brukar ta det som finns hemma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *