Kikar förbi för att uppdatera med ett litet middagsrecept * kors i taket * inget julrecept 😉 Detta är en väldigt smidig och smakrik köttgryta med champinjoner – fungerar som LCHF om man bara byter ut riset. Pssst… ni har väl inte missat att sök-funktionen är tillbaka. Mobilt via de tre strecken upp till höger och via datorn ser ni sökrutan under min bild.
Krämig gryta med svamp och balsamico.
Det här behöver du :
700 gram fläskfile / ytterfile
1 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
1 msk balsamico
1 msk oxfond
1 vitlöksklyfta
1/2 msk sambal oelek
200 gram philadelphia
5 dl creme fraiche
1 burk med små krispiga champinjoner
Så här gör du :
Putsa filen, skär upp den i lagom stora bitar , och stek upp den i smör.
Rör ner tomatpure, soya, oxfond, balsamico, sambal oelek, philadelphiaost, creme fraiche och pressa ner vitlöken. Vänd ner en burk med champinjoner. Låt sjuda upp på svag värme och smaka ev. av med lite salt och peppar.
Servera med ris , potatis eller pasta och gärna en grönsallad.
Låter väldigt gott. Provlagar nog i helgen.
🙂
Svampen står inte med i receptet. Har du använt hela burkchampinjoner eller färska? Och stekte du dem tillsammans med köttet? Ser vansinnigt gott ut, balsamvinäger ger en fantastiskt god smak!
http://shoppingtipset.blogspot.se
Jag vänder ner en burk med krispiga champinjoner med resten av ingredienserna till såsen.
Brukar aldrig lämna kommentarer på nån blogg men nu måste jag bara säga… Letade fram just detta receptet tidigare idag och lagade till middag, blev jättegott =) Lustigt att du skriver om det en timme senare!
Kul att du gillade grytan- en favvo här hemma också.
🙂
Vart får du alla recepten ifrån?
De flesta middagsrecepten kokar jag ihop efter egen smak och tycke. Provar nya smaker- ibland blir jag inspirerad av andra maträtter och recept från böcker, tidningar eller
Då skriver jag vart receptet kommer ifrån.
För hur många personer är receptet på?
Jag lagade detta i går kväll, det var kanongott ! Tack för det receptet, det blir nog en favorit.
Ser jätte gott ut! Undrar om det går att använda kalvfond istället för Oxford? Och om det blir gott med färska champinjoner?
Absolut, funkar lika bra.
Går även bra med färska 🙂 Jag brukar ta det som finns hemma