Mariannetryfflar

Hejsan,

Sajten uppdaterades under dagen igår, därav var det lite oreda här med bilder/ recept  som försvann, som ni märkte.  Nu är det  på plats igen och vi fortsätter att uppdatera med lite mera julgodis nu inför andra advent.  Dessa mariannetryfflar ( mintgodis )  gjorde jag igårkväll, och de blev en riktig höjdare. Gjorde även favoriten lakritstryffel, och den MÅSTE ni bara göra om ni gillar lakrits.

 Mintiga  mariannetryfflar

IMG_9222-2

Det här behöver du till mariannetryfflarna  :

knappt : 1/2 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
15 stycken marianne-karameller

Garnering : florsocker

Så här gör du denna tryffel :
Mixa mariannekaramellerna i en matberedare.
Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet.
Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. Ställ sedan svalt i några timmar , gärna över natten. Och rulla sedan lagom stora tryffelbitar som du doppar i florsocker.

Klart att servera.

IMG_9227

7
Prenumerera
Notis om

40 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
10 år sedan

Åh jag älskar din blogg! Det finns så mycket gott! Och enkla recept det gillar jag 🙂 Kram på dig!

Katarina
10 år sedan

Kan du lägga ut receptet på lakritstryfflarna också, älskar lakrits!

Jennys_matblogg
Reply to  Katarina
10 år sedan

Receptet kommer snart 🙂

n
10 år sedan

Finns det ingen sökfunktion längre?

Jennys_matblogg
Reply to  n
10 år sedan

Sökfunktionen är på gång! Det tar alltid lite tid när man uppdaterar en sajt, men man gör det för att det ska bli bättre och bättre.
Så snart finns allt på plats, för att det ska bli lättare att söka på.

Nathalie
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Ok var bara orolig att det inte skulle finnas någon, går alltid in på din blogg när jag inte har någon matinspiration eller vill baka något gott och då är det så bra med sökfunktionen. Tack för alla underbara recept du delar med dig av 🙂

Anna
10 år sedan

Tack för en jätte bra blogg. Den här tjejen verkar ha dåligt med fantasi http://madame-edith.blogspot.se/ det är inte första gången hon gör inlägg på sin blogg som är exakt likt dina PATETISKT

Reply to  Anna
10 år sedan

Syftar du på Mariannetryffel? Den har jag inte bakat själv utan bara fotat. Chokladcheesecaken kommer från Jennys Matblogg, den var jag med och tävlade med här på hennes blogg.

Madame Edith

Sara
10 år sedan

Vart hittar du alla recepten? På andra bloggar?

Jennys_matblogg
Reply to  Sara
10 år sedan

Från vänner eller släkt, urklipp ur tidningar.
Lånar jag recept från andra bloggar eller sidor så står det tydligt.
🙂

Carro
10 år sedan

Gör du lakritstryfflar med samma recept bara byter ut karamellerna???

Angelica
10 år sedan

Åh, jag gjorde dessa igår och de var heeelt underbara! Tack för ett supertips, känner att detta kommer bli en favorit under många jular framöver 🙂

julia
10 år sedan

Kör du vanlig marabous mjölkchoklad eller någon annan när du gör dessa? 🙂

josefine
10 år sedan

Ungefär hur många tryfflar blir det? Förstår att det beror på hur stora man gör dem, men om man tänker ”normal” stora typ som mozartkulor 🙂

Jenny Warsen
Reply to  josefine
10 år sedan

Kan det bli en 20 ungefär? 🙂

Sabina
10 år sedan

Hej! Tänkte göra mariannetryfflar då det var länge sedan jag gjorde dessa. Nu kommer jag inte ihåg om dessa går att frysa in… Har för mig att det går?

Tack för en grym blogg! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Sabina
10 år sedan

Jodå- visst går de frysa in. Om det blir några över 😀
Lycka till

Sara Hesselgren
9 år sedan

Hej, jag känner folk som gjort dessa och säger att dem blir väldigt hårda om dem ligger i kylen över natten. Går det att ha dem stående i rumstemperatur över natten ?
Tack för bra recept! 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Sara Hesselgren
9 år sedan

Ja, de blir håda, ta fram dem i god tid innnan kaffet bara ( en timme iallafall)

Sara
9 år sedan

Hej!
Har ingen matberedare men undrar om det går att krossa mariannebitarna istället med en kavel eller liknande? Tack för en jättebra blogg!

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Absolut, eller hammare 🙂

Saradenraraa
9 år sedan

Hej! Håller på att göra detta recept nu 🙂 Jag undrar, kan man frysa in all julgodis som du har gjort? Och hur lång tid innan måste man ta ut det innan servering? Kan man frysa knäck?
Kramar Sara

Jenny Warsen
Reply to  Saradenraraa
9 år sedan

Du kan frysa allt godis- ta fram några en kvar innan.

Nethan
9 år sedan

Hejsan! Jag undrar om man skulle kunna använda Marianne-chokladen på ”kaka” istället direkt (Fazer´s)Den är ju på 200 gr, så hur mkt grädde kan man tänkas behöva då?
Tack för en superbra blogg! 😀

Sara
9 år sedan

Hej Jenny. Jag är mega sugen på detta recept idag. Kom hem efter jag hade varit och handlat och upptäcker att jag fattas grädde. Tror du jag kan ta Philadelphia ist? Hur mkt tror du då? Tack snälla och trevlig helg 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Tror inte, men jag har ingen aning egentligen. Lycka till 🙂

Jesse
9 år sedan

Jag gillar inte din blogg,

Jesse
9 år sedan

Skulle skriva att jag inte gillar den för alla goda recept, kommer snart väga 100 kg, pga av alla godsaker jag bakat. 😉

Rebecca
8 år sedan

Hej!
Undrar om dessa går att göra med ljus blockchoklad istället för marabou? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Rebecca
8 år sedan

Ja man kan ta vilken choklad man själv tycker är godast 🙂

Linnéa
7 år sedan

Dessa blev fantastiska!!! Tack för receptet!

Cecilia Andersson
7 år sedan

Hej, hej! Hur länge håller sig egentligen julgodis i kylskåp? Om jag gör tryfflar nu är de lika goda om ett par veckor? Har begränsat frysutrymme… Tack för smaskiga recept. / Cecilia

Sophia
7 år sedan

Hej och tusen tack för alla underbara och härliga recept du delar med dig av, verkligen älskar din blogg!
Jag har nu gjort dessa tryfflar och undrar om jag kan förvara dom i kyl eller frys? Och hur länge tro? Kan det vara i burk med lock eller vad blir bäst? Lite tips och trix då jag inte har tid att stå med allt julgodis sista dagarna. ?
Tack på förhand!!

jennysmatblogg
Reply to  Sophia
7 år sedan

De fungerar både i kyl och frys. Jag fryser själv helst ner mina.
Jag förvarar mina i en burk med lock.

Angelica
7 år sedan

Kanon recept som alltid 😉

jennysmatblogg
Reply to  Angelica
7 år sedan

🙂

6 år sedan

Hej Jenny!
Om man råkade ha liiite för mycket grädde och smeten blev liite för lös för att forma bollar….. hur hade du fixat till det?? ?
Tack för många ljuvliga receptet, mat, bakverk och godis!
Åsa

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
6 år sedan

Har du mer choklad hemma? Ös i med lite mer choklad 🙂

Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Hela köket är fullt med choklad! Testar imorgon! Tack för tipset!

6 år sedan

du är bäst

Nästa inlägg

Kebabsås / pizzasås

40
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x