Mozartkulor

Lova har kommit hit, och vi har ätit jultallrik till lunch hon och jag – vi lagade julmat igår och det blev så mkt över. Jag provlagade en ny sorts janssons då – och den blev tydligen uppskattad, för den lilla damen backade om två portioner.  Julrecept kommer det bli en massa dessa veckor innan jul, precis som sig bör, och hoppas ni hittar något som passar er. Nu börjar klockan närma sig för att hämta Nomi på dagis, hon ville gå idag för att öva sina luciasånger, sen blir hon ledig resten av veckan. De sista två åren har Nomi velat vara tomte och tomtemor, detta året kanske ni kan gissa vad hon vill vara? Jodå, Lucia med extra mkt glitter i kronan, så vi ska köra bort till Grand någon dag och se om vi hittar luciakläderna.

Och nu till lite mer julgottis som vi bakade förra veckan var ju mozartkulor.  Det var faktiskt första gången jag bakade dessa, men absolut inte sista. Ett smidigt julgodis som ser ganska arbetat ut, utan att vara krångligt.

Mozartkulor

Det här behöver du till cirka 30 st mozartkulor :

150 gram nougat
200 gram mandelmassa
150 gram kvalitetschoklad

Gör dina mozartkulor så här :

Ta fram den kylskåpskalla nougaten och skär upp i 30 stycken bitar.
Rulla varje bit till en rund liten boll. Skär sedan mandelmassan (rumstempurerad )  i 30 bitar, tryck ut varje bit med handflatan.Lägg nougatbiten i mitten och rulla ihop till en boll.  Smält sedan chokladen över vatten bad, på svag värme. Och chokladdoppa sedan varje bit , låt överflödig choklad rinna av och låt stelna på bakplåtspapper.

Förvaras bäst svalt, i burk med lock.

2

11 responses to “Mozartkulor

 1. Ida skriver:

  Farligt, farligt gott!

 2. Karriärkvinna skriver:

  Åh så gott! Allt du gör ser ju så gott ut. Om jag skulle ta efter alla dina underbara recept skulle jag rulla fram..haha.. Hoppas att du trivs på damernas värld! 🙂

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Tack det känns jätteroligt.
   Mycket har vi gett bort nu – sen är det tur att jag har många barn och deras kompisar gillar att fika 🙂

 3. Matplatsen - Victoria skriver:

  Grattis till nya krypinet, så fint! Lycka till med allt!! <3
  kramar!!

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Tack söta 🙂

   Kram <3

 4. Åsa skriver:

  Har du något knep när det gäller doppa saker i smält choklad? Jag tycker det ofta blir för tjockt. Läst att man kan ha i liiiite olja så det blir mer lättflytande, tycker du det är bra?

 5. Agneta skriver:

  Hej, jag undrar vad menar du med nougat? När googlade jag, det svaret var: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Nougat

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Inte den nougaten, utan antingen den guldnougat som finns i vanliga chokladhyllane, eller den (choklad ) nougat som du hittar bland bakprodukterna.
   Lycka till

 6. Malin skriver:

  Hej!
  Tackar för en fantastisk blogg med goa recept! ☺️

 7. Malin skriver:

  Min fråga verkar inte komma med, gör ett nytt försök. Är osäker på chokladen, ska jag använda 70 %, vanlig Marabou eller bakchoklad? Mvh malin

  1. Jenny Warsen skriver:

   Vanlig marabou är godast 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *