Frukosttips till 1:a advent

Godmorgon i stugorna.

Igårkväll snöade det lite över småland, men det mesta hade redan töat bort nu på morgonen.  Hoppas på lite  ordentligt med snö till jullovet, det håller vi tummarna för. Idag är lördagsplanerna idag är inte många, Melvin ska leka med sin vän Marcus. Han ville väldigt gärna ta med lite av julgodiset han bakat till och bjuda på till fikat.  Jonathan, jag och Nomi ska bege oss på en liten utflykt till Ikea istället och handla lite nödvändigt nu till julen. Servetter, värmeljus och presentpapper, tänkte börja nästa vecka och fixa iordning julklapparna. Hur har ni det med julklapparna , har ni börjat köpa lite eller väntar ni kanske till dagarna innan ?

Imorgon är det ju första advent och då har vi handlat hem till de här goda frallorna- kanske något du vill baka också: 


Det här behöver du till 12 stora frallor eller 18 mindre :

500 gram mjölk, 3% (5 dl)
60 gram jäst
900 gram vetemjöl (c:a 1,5 liter)
50 gram rumstempererat smör
25 gram socker (2 msk)
25 gram havssalt ( 0,25 dl)
Solrosfrön till garnering

Så här gör du dina frallor :

Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter eller för hand dubbelt så länge. degen skall vara ganska styv. Låt den vila i bunken i 30 minuter. Dela degen i 12 och rullar ut till runda eller avlånga frallor. Pensla med vatten, doppa i vallmofrön och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. låt dom jäsa i 1-1 1/2 timme i rumstemperatur.

Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Grädda bröden i 10-12 minuter. Låt dom svalna på galler under bakduk.

Sedan är de klara att ätas.  Med smör, ost och marmelad.
Gott gott!

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rosa tomteskumsfudge

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x