Pepparkaksmusli

Hej och godförmiddag önskas från ett regning och kallt växjö idag.

Lite tända ljus och och en god frukost  framför morgonnyheterna så känns det som en riktigt trevlig torsdag iallafall. Igår kväll rostade jag egen pepparkaksmusli, och det doftade jul i hela huset. Och den blev riktigt god, detta med redan mixade och klara pepparkakskryddor är ju toppen! Nu mera kommer jag alltid ha en påse med kryddor här hemma, perfekt att ha i det mest nu till juletider.

Filmjölk , pepparkaksmusli och lite färsk bär.
Önskar ni en nyttigare musli, skippa sirapen – den blir jättegod även utan.

Du kan ju blanda i mer havregryn om så önskas, mer eller mindre nötter eller blanda i torkade frukter. Så här gjorde jag min pepparkakemusli 🙂

Det här behöver du : 

150 gram pumpakärnor
3 dl havregryn
1 dl linfrön
1/2 dl kokosflingor
1 dl solroskärnor
100 gram hasselnötter
50 gram osaltade cashewnötter

1/2 dl neutral olja
1 dl vatten
3/4 dl  honung
1 tsk sirap
2 1/2  msk pepparkakskrydda

Gör så här :
ställ ugnen på 200-225 grader
Blanda alla frön, kärnor , nötter och kokosflinger i en skål.
Blanda ihop vätskan med krydda och rör ner i bunken. Blanda väl och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen och rör om då och då. Ha koll hela tiden så att inte muslin bränns. När den har rostats i cirka 15- 18 minuter så är den färdig.

Häll upp i en glasskål med lock och förvara torrt.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

åh, detta låter supergott! Måste testa!! 🙂
Tack för tipset! 🙂

sara
10 år sedan

Hejsan! Du har en väldigt bra matblogg, en favorit här hemma 🙂 men har sett många som tar dina recept utan att skriva att det är dina. Tex facebook gruppen (vad äter du till middag) och olika bloggar. Men lånar jag dina recept så berättar jag/skriver om att det är från dig dom kommer! Tack för en bra blogg 🙂

jennysmatblogg
Reply to  sara
10 år sedan

Det är det som är det svåra när man driver en matblogg- att folk ”lånar” recept utan att ange källan.
Bra att du länkar, det uppskattas 🙂

Trevlig kväll-

10 år sedan

Gott! Gjorde samma typ häromdagen, helt plötsligt frågar barnen mer efter denna istället för flingor, puffar eller Coen flakes!

10 år sedan

åh, lät ju supergott! vill omedelbart testa.

Nästa inlägg

Ostsoppa med pasta

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x