Inbakad köttfärsrulle

Riktigt mulet, kallt och grått idag – så för att starta dagen på bästa vis så blev det en extra god frukost idag med massor av tända ljus. För min del får det mycket hellre snöa än regna, tycker det är så vackert med snöklädda granar och vitt överallt!

Dagens middag blir italiensk ostsoppa. Och blir det gott, så kommer recept på det senare 🙂 Men nu först till denna smördegsinbakade köttfärsrulle vi gjorde i helgen.

Det här behöver du :
En rulle med färsk smördeg
600 gram köttfärs
1 finhackad liten gul lök
Några msk – 1/2 dl creme fraiche
1/2  msk med sambal oelek
1 msk soya
1 msk oxfond
salt och peppar
Garnering : vispat ägg och sesmafrön / vallmofrön

Tillbehör : sallad och nachochips och vitlökssås

Gör så här : 
Ställ ugnen på 200- 220 grader.
Fräs den finhackade löken glansig lägg ner färsen och bryn den klart.
Rör ner soya, oxfond, sambal oelek och sist creme fraichen- så pass mycket så det INTE blir rinnig. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och fyll med köttfärsblandningen, undvik allt för mkt vätska. Fördela upt färsen i mitten och kläm ihop smördegen på mitten. Pensla med vispat ägg och strö över sesamfrön.

Grädda tills smördegen är frasig och gyllene.

0
Prenumerera
Notis om

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie
10 år sedan

Mums vad gott det ser ut:)

Kram Emelie

jennysmatblogg
Reply to  Emelie
10 år sedan

Tack 😀

Lina
10 år sedan

Ser jättegott ut, ska testa detta ikväll! 🙂 älskar din goa blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Lina
10 år sedan

♥ ♥ ♥

Hoppas du gillar den !! 😀

Karin
10 år sedan

Jag älskar din blogg. Blir så inspirerad och lagar efter dina recept minsta två ggr i veckan.
Min familj är så nöjd att jag hittar dig. Och jag också

Varma kramar karin

jennysmatblogg
Reply to  Karin
10 år sedan

Söta du!! Blir varm enda in i hjärteroten! ♥ Tack

al68
10 år sedan

Mums, detta får vi testa till helgen. Välkommen hem till Sverige och den härliga hösten ; ).
Ha en skön dag, själv slutar jag tolv idag, då in till stan och börja fixa lite inför den stundande adventskalendern med en massa småpaket, det tar ju alltid lite tid. Kram kram <3

jennysmatblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Tack så mycket!
Ja gör det, barnen var tokiga i att äta denna med nachochips till.
Lycka till med shoppingen!

Kram ♥ ♥

pernilla
10 år sedan

Men jösses sååå gott det ser ut 🙂 måste nog testa redan idag:)
Din blogg är en riktig glädje källa blir så glad av att läsa den

Kram

jennysmatblogg
Reply to  pernilla
10 år sedan

♥ ♥ Å vad kul att höra!
Hoppas du gillar receptet 🙂

Kram

Marianne
10 år sedan

Mums så gott. Tänk så mycket man kan göra av köttfärs. Tack för att du hjälper oss med så mycket goda recept. Ska göras nästa gång köttfärsen tas ut från frysen.

Håller med övriga, du har en jätte trevlig blogg.

jennysmatblogg
Reply to  Marianne
10 år sedan

Tack snälla rara!
Och jag gillar köttfärs, lagar nog det minst en gång i veckan

Kram

Malin
10 år sedan

Mycket trevlig blogg! Älskar att du är så ”naturlig” och delar med dig av så många goda recept. Kladdkakemuffinsen har blivit en favorit här hemma!

jennysmatblogg
Reply to  Malin
10 år sedan

♥ ♥ ♥

Kladdkakemuffinsen lagar vi rätt ofta här också.
Men kan ju inte skriva om det på bloggen varje gång 🙂

Kram

10 år sedan

Köttfärs Wellington brukar vi kalla det här, som en vardagsvariant på den lyxiga klassikern på oxfilé. Det är verkligen gott ihop med en stor sallad och en vitlökssås! Mums!

Marie
9 år sedan

Ska testa denna idag ser SÅ god ut

Sanna
9 år sedan

Gud så gott det ser ut 🙂 går det förbereda dagen innan tror du så man bara kan köra i ugnen innan servering? 🙂

Ann
9 år sedan

Hej!
Hittade din blogg för bara två veckor sen, men ändå har jag och sambon lagat 5 av dina recept, sååå gott!
Tack för en fin blogg och supergod mat 😀

Anita
9 år sedan

Detta har jag provat. Supergott och jätteenkelt att göra.

Nästa inlägg

Ostgratinerad kycklinggratäng

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x