Godmorgon och välkommen ny vecka,
Känns riktigt bra med måndag idag, jag har massa roliga möten denna veckan och mycket i schemat. Och efter två veckor med sol och värme så känns det ännu roligare att snart möta adventstiden Som förövrigt nog är den bästa tiden på året, tända ljus, koka julgodis , lyssna på julmusik och julpynta. Me like!
Något annat jag gillar är kycklinggratänger- här gjorde vi en ny variant med extra mycket ost. Försvinnande god middag
Detta är min personliga favorit av chillisåser- finns att köpa på Willys, väldigt smakrik.
Det här behöver du :
700 gram tunna kycklingfiller
2 dl lagrad ost
4 dl creme fraiche
200 gram philadelphiaost
2 msk chilisås
salt och peppar
ev. lite kycklingkrydda
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de tinade kycklingfileerna i en ugnssäker form. Strö över 1 dl med riven ost , krydda över lite kycklingkrydda. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost och chilisås, smaka av med salt och peppar. Bred över kycklingen och strö över den sista osten.
Gratinera sedan i ugnen i cirka 30 minuter – eller tills kycklingen är helt klar. Tidne i ugnen beror på hur tjocka fileerna är och hur pass tinade de är.
Servera med pasta eller ris.
Fy satan, det ser så jävla gött ut! Nu blir det hem efter jobbet och smälla fram alla ingredienser. Sen får suggan se till att koka ihop det hela. Satan i gatan, detta kommer bli kalas.
//En hungrig Peppe.