Falska Wallenbergare

Wallenbergare gör man som bekant med kalvfärs, dock fanns inte detta då jag handlade sist. Så istället fick det bli falska wallenbergare, gjorda på blandfärs. Alltid roligt att göra lyckade middagsexperiment.

Till de falska wallenbergarna åt vi äkta potatismos med brunsås, lingon och gröna ärtor

wallenbergare

Det här behöver du till 5-6 personer:
1 kilo blandfärs
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
salt + peppar

2 dl ströbröd

Serveras med potatismos, lingon och brunsås

Såsen:
steksky
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1/2 msk lingonsylt
salt & peppar

 ev. maizena

Gör så här:

Ställ ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser ( förutom ströbröd)  till wallenbergarna i en bunke, smeten blir rätt lös.  Fyll en tallrik med ströbröd, hetta upp en stekpanna med rapsolja.
Forma till biffar cirka och doppa i ströbröd och stek dem ett par minuter på varje sida för att de ska få fin färg. Lägg dem på en ungssäker form och ställ in dem i ugnen så att de blir ordentligt genomstekta. Under tiden gör du sås av stekskyn, häll ner vatten i pannan och vispa upp alla smaker. Sila över skyn till en kastrull, tillsätt grädde, soja, fond och låt sjuda upp- smaka av med lingonsylt, salt och peppar. Önskas såsen tjockare red av med lite maizena

Servera sedan med potatismos

IMG_9348

 

1

15 responses to “Falska Wallenbergare

  1. Mallan skriver:

    Oj vad gott det såg ut 😀

  2. Carina skriver:

    Hej!
    Testade Linas matkasse för två för några veckor sen. Då fick jag kalkonfärs att göra Wallenbergare på. Supergott blev det! Kul att tänka lite utanför de vanliga ramarna ibland.
    Kram och tack för en inspirerande blogg

  3. åh perfekt, ser Guda gott ut

  4. Ankie Henrysson skriver:

    Hej
    följer din blogg och blir inspirerad av både dina goda maträtter och dina heminredningstips. Jag har för avsikt att sprutmåla en skänk och en byrå. Tror att jag läst att du använder Flugger möbelfärg. Men vilken kulör använder du? Finns det antikvit, för riktigt vit färg blir väl för vitt? Möblerna är avlutade, men man bör väl slipa dem lite först? Tycker att dina möbler blir jättefina. Kanske är det lättare att rulla med liten möbelroller.
    Tacksam om du kan tipsa mej.

    Mvh Ankie

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hej Ankie,
      Jag använder mig av den vitaste färgen flugger har, halvblank. Sedan slipar jag mina möbler, grundmålar och målar.
      Jag rollar mina möbler med en liten möbelrollar, eller målar med pensel.

      Lycka till 🙂

  5. Ida skriver:

    ska baka dina citron och lakritsbiskvier imorrn. Min son fyller 2 år på fre är så glad över biskvirecepten då han har celiaki.

  6. Josefin skriver:

    Hejsan!
    Detta ser verkligen supergott ut. Hur länge har du biffarna i ugnen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Cirka 10 minuter- provskär en och se om de är klara.

  7. Josefin skriver:

    Tack snälla!

  8. pia skriver:

    Hejsan Jenny =) Jag tog fram köttfärs i morse men idé banken var totalt tom hos mig. Gick in på din härliga sida och fick se det här receptet så nu är det vad jag kommer att servera familjen till kvällens middag. Tack för en super härlig blogg =)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt att höra.

  9. Anne skriver:

    Så länge brunsåsen och potatismoset är äkta så! 😀
    Får bli detta till middag idag. Har färs i kylen.

  10. Rismarie skriver:

    Hej ska göra denna ikväll men har bara nötfärs hemma funkar det istället för blandfärs

  11. Rismarie skriver:

    Hur stora brukar du göra dem

  12. Eva skriver:

    Mina ungdomars nya favorit. Gjort med soyagrädde då en är mjölkproteinallergiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *