Daimbiskvier

Jag har förberett med ett detta recept lagom tills att jag sitter på flyget till Barcelona 🙂

Galet godadaimbiskvier – receptet fick jag av bloggläsaren Cissi , för flera månader sedan. Tack snälla söta !! Dessa kommer bakas flitigt till alla kommande kalas i fortsättningen.

Biskvier med daimcrisp

20 st

Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

0
Prenumerera
Notis om
13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Oj så gott det lät!
Det måste jag prova.
Jag älskar choklad och skriver om det här:
http://chocochock.se

8 år sedan

Vad gott med daim i biskvierna, blir ju lite extra krastrigt!! Kram

8 år sedan

Dessa måste testas, ser fantastiskt goda ut 🙂

Cicci
8 år sedan

Oj vad roligt att du gillade dem! 🙂

8 år sedan

Hejsan!

Vilket superfint fat, undrar vart man kan hitta det någonstans? 🙂 Undrar även vart du har köpt ditt silverfat (http://www.femme.se/jennysmatblogg/2013/09/17/citronbiskvier-mintbiskvier-eller-nutellabiskvier/#comments_portion).

Jätte tacksam för svar, kram!

jennysmatblogg
Reply to  Emelie
8 år sedan

Det gröna fatet är från garbera.
Och silverfatet med glaskupa kommer från blomsterlandet 🙂

8 år sedan

Testade att göra dessa biskvier, mmm toppengoda! Fick dock ta lite mer florsocker då innehåller blev lite för löst-

Linda F
8 år sedan

Åh, vad gör jag för fel när jag inte får chokladen att hållas på smörkärmen? Den bara glider av…. 🙁

jennysmatblogg
Reply to  Linda F
8 år sedan

Chokladen kanske var för varm.
Jag smälter på låg värme för att den inte ska bli för het.

Elin
8 år sedan

Hej!
Måste testas! Går de att frysa?

jennysmatblogg
Reply to  Elin
8 år sedan

Japp, jag fryser alltid ner mina 🙂

johanna johansson
5 år sedan

Älskar din sida och bakar massor av recepten! ☺en fråga bara, daimbiskvierna har 200 g mandelmassa och citronbiskvierna 300 g… vaaaarföööör?

jennysmatblogg
Reply to  johanna johansson
5 år sedan

Du kan göra hur du vill 🙂 Bakade nog bara mindre mängd daimbiskvier

Nästa inlägg

Resa och ny väska

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x