Nu så kommer receptet på den fantastiskt goda fudgen

Jag tycker inte att man behöver baka fugde bara till jul – för den är lika god närsomhelst på året. En mjuk len fudge gjord på mörk kvalitetschoklad, toppad med lite flingsalt.

Kan det bli godare …. eller enklare 😀

Tycker ni att den ser helt ljuvligt chokladig ut ? Jodå – det är den också 😉

Det här behöver du :
1 burk med kondenserad sötad mjölk
400 gram kvalietets choklad
50 gram smör

Ev. lite flingsalt på toppen

Gör så här :

Häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omrörning. och vill man kan man hacka i nötter eller torkad frukt. Jag valde en mörk choklad ( 46 % ) med smak av flingsalt. Rör tills smeten är slät och glansig, häll upp i en form klädd i bakplåtspapper cirka 20 *20 – eller beroende på hur tjocka bitar du vill ha. Låt den stå  svalt över natten innan du skär upp den i bitar.

Försvinnande goda. . . . . . .

0
Prenumerera
Notis om
24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-Catrin
7 år sedan

Hej kokar du den kondenserad mjölken?

jennysmatblogg
Reply to  Ann-Catrin
7 år sedan

Nej den ska inte kokas innan 🙂

Carro
7 år sedan

Alltså de ser så fantastiskt goda ut så jag måste bara testa redan ikväll!

Natalie
7 år sedan

Ser helt fantastiskt goda ut! Vilken typ av choklad använder du? Märke? Ljus eller mörk?

Med vänlig hälsning, Natalie

jennysmatblogg
Reply to  Natalie
7 år sedan

Jag hade Lindts med smak av havssalt ?

Eva Andersson
7 år sedan

Hejsvejs
Jösses vad glad jag är att jag hitta hit
Hälsningar från Göteborg

jennysmatblogg
Reply to  Eva Andersson
7 år sedan

Välkommen tillbaka 😀

Anfryn
7 år sedan

Kan man frysa, eller hur länge håller de i kyl?

jennysmatblogg
Reply to  Anfryn
7 år sedan

Funkar alldeles utmärkt.

Malin
7 år sedan

Helt ljuvliga!! Vårt vuxna fredagsmys idag, tack för receptet

Sophia
6 år sedan

Hej jenny!

Tack för en bra blogg. Går det att använda sig av ljus choklad om man inte tål mörk?

Jenny Warsen
Reply to  Sophia
6 år sedan

Absolut 🙂

Erika
6 år sedan

Jag bor där det finns flera storlekar på kondenserad mjölk så ett mått hade varit bra. Tack

Jenny Warsen
Reply to  Erika
6 år sedan

Cirka 400 gram

Solveig
6 år sedan

Hej, använder du sötad eller osötad mjölk?

Jenny Warsen
Reply to  Solveig
6 år sedan

sötad

Jonna
6 år sedan

Hej. Min fudge vill inte stelna riktigt, ska jag koka den längre eller har du något annat tips? tack 🙂

Susanna
6 år sedan

Hur tror du det funkar att byta ut chokladen mot vit choklad och tillsätta citronskal. Alltså göra en citronfudge av det hela!

Johanna
6 år sedan

Ska man köpa den kokade eller inte kokade mjölken?

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
6 år sedan

den kokade heter karamelliserad 🙂

Jessica
6 år sedan

Sååå god smet! Dessvärre stelnade den aldrig, över natt i frys, vad gjorde jag för galet tro?!

carola
6 år sedan

Hur länge behöver det koka då? Står inget om det, jag uppfattade det som att det ska smälta ihop i vattenbad? Står inget om grader heller… Vill göra dessa godsaker idag!

Caroline nilsson
5 år sedan

Hej!

Finns det något jag kan byta ut den kondenserade mjölken med för att den ska kunna ätas av laktosintoleranta.

Jennifer Edstrand
5 år sedan

Går denna att förvara i kylen i 13 dagen eller ska man frysa den?

Nästa inlägg

Brownies med crisptopping

24
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x