Brownies med crisptopping

Receptet tror jag att jag har sparat från en gammal ”hembakat” – tidning. Och denna har jag velat pröva länge – Melvin tyckte det var en bra ide och röstade ja för att den skulle följa med honom på utflykten idag 🙂

En fantastisk liten kaka med browniebotten, ett lager med marshmallows ( varför är det så svårt att stava det ? ? ) och sedan en crispig topping. Mmmmmmums.

Det här behöver du :

200 gram choklad
100 gram smör
3 1/2 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
ett par nävar mini marshmallows

Topping:
200 gram choklad
100 gram smör
7 dl rice crisp

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält choklade och smöret till kakan över ett vattenbad på svag värme.
När det har smält så kan du vända ner det i sockret och  låt svalna.  Knäck sedan äggen däri och blanda till en slät smet, och vänd sedan ner mjöl, salt, vaniljsocker. Grädda kakan i en form med bakplåtspapper 20 * 30 cm  i mitten på ugnen i cirka 25- 30 minuter, ta ut fem minuter innan och strö över marshmallows:en. ( Jag klippte dem ytterligare lite mindre, tyckte det kändes lite för stora. Så varje marshmallows klippte jag på mitten ) Ställ sedan in i ugnen i gen i cirka 5 minuter. Så att marshmallows: en smälter något. Under tiden gör du toppingen.

Chokladen tog jag hälften mörk och hälften ljus i både kakan och toppingen. 

Smält smör och choklad över vattenbad och vänd ner ricecrisp till du får en perfekt topping. Fördela ut toppingen över kakan och ställ sedan svalt, Jag tyckte det blev rejält med topping- så man behöver inte använda allt.

Skär i bitar när kakan har kallnat. Fantastiskt god och perfekt kalaskaka 🙂

1

18 responses to “Brownies med crisptopping

  1. Tina Johansson skriver:

    Oj oj, verkar hur god som helst!!:) skall prövas till helgen:)

    Tina A-sås

  2. Maria skriver:

    Åh ser jättegod ut! Men ska det inte vara något socker i? Vill bara kolla för säkerhets skull.

  3. Ann-Catrin skriver:

    Vilken kaka mums! Reagerade på inget strösocker??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Joda…. det hade bara trillat bort 🙂

  4. catarina skriver:

    Himmel , vad mumsigt detta lät …
    Full av nyttigheter 🙂

  5. Lena skriver:

    Är allt socker som ska vara med utskrivet i receptet nu? Använder du blockchoklad eller någon annan choklad?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Japp, det är det. Och man använder vilken choklad man vill. Själv bakar jag aldrig med blockchoklad. Tycker Marabou är godare 🙂

  6. Adina skriver:

    Oj, det ser jättesmaskigt ut. Måste absolut testas 😀

  7. SusanneSj skriver:

    Oj Oj Oj!!! Vilken kaka 🙂
    Lät bara så drömgod!
    Himla bra tips!

    Kram

  8. emelie skriver:

    Ojoj vad gott det ser ut =) detta måste jag testa!
    tack ännu en gång för underbara recept.

    MVH/Emelie

  9. Jonathan skriver:

    Ser jättegott ut!

  10. Marie skriver:

    Min dotter bakade desa idag, mmmm helt underbart goda!

  11. Sanna skriver:

    Farligt goda.. Helt suveräna:))

  12. Anna skriver:

    Använder du bakchoklad el mjölkchoklad?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Alltid mjölkchoklad 🙂

  13. kattis skriver:

    Hur långt i förväg kan den göras?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Den går bra at frysa- annars är en – till två dagar i förväg det ultimata 🙂

  14. Marita skriver:

    Hur många bitar blir det ungefär?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *