Nutellacookies

Vi fyllde upp hela frysen med olika sorters kakor igår. Roligt att testa fram nya recept tycker jag. Denna gången provade vi en helt ny fyllning i kakorna. Så gillade ni Dumlecookiesen ? Då måste ni pröva dessa med krämig nutellafyllning.

Omnomnom.

IMG_4856-001Det här behöver du  till cirka 35-37 cookies:

120 gram rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk sirap

Fyllning :  frusen nutella

Garnering : Strösocker

IMG_4847-001

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Börja med att ställa nutellan kallt- då blir den lättare att jobba med och när den är kall så skedar du upp teskedsstora kulor och fryser in på en bricka med bakplåtspapper.Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirap i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat + salt  i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram den frysta nutellakulorna och platta ut bollen med entryck i mitten lägg dit en nutella kula och rulla ihop till en boll. Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter tills de har flytit ut lite oh får lite sprickor i degen. Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.

Så gott med ett stort glas iskall mjölk till.

 Nutellakakor

 Fyllda nutellakakor som du måste baka snart 🙂

1

32 responses to “Nutellacookies

  1. å skriver:

    Men herregud, är det här en del av himlen eller vad är det för något?! Macshmellowskakorna blev väldigt uppskattade på jobbet så nu ska jag verkligen testa dessa oxå!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gör det 😀

  2. Tess skriver:

    Ok för att det blir lite pillrigt med Nutellan men OJOJOJ vad jag ska testa baka dessa. Jag svimmar lite när jag tänker på det 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Inte så pilligt faktiskt. så fort den är fryst är den lätt att jobba med 🙂
      Lycka till

      Kram

  3. al68 skriver:

    Du är inte snäll mot oss ; ) MÅSTE testa detta med, säkert lika goda som dumlekakorna. Kramis

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, dessa och Dumlen blev favvo här hemma. Marshmallows helt okej- men det blev mer fyllning med dessa.

      Kram

  4. Lotta skriver:

    Väldig åtgång på dumlekalorna det blir en favorit ! Ska även prova dessa!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gör det – goda och lätta att baka 🙂

  5. Emelie skriver:

    När man fryser såna här kakor, hur blir de när man tinar dom? Är dom fortfarande ”kakiga” eller blir det mjuka när de tinar?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      De är lite sega när man har gräddat dem , och de har samma konsistens när man tinar dem. Lite kladdkake-smak typ.

  6. Amanda skriver:

    Ett tips är att doppa kakorna i rikligt med florsocker efter strösockret, då krackelerar kakorna, blir riktigt snyggt!

  7. anonym skriver:

    du skrev att du jobbar med mat och kakor hela dagarna, så jag undrar vad jobbar du med/som?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag arbetar med denna sidan samt en hel del samarbeten o fotojobb som tillkommer 🙂

  8. Clara skriver:

    Hejsan! Jätte bra blogg med mycket bra recept!! Jag har en fråga till dig, har du några bra recept till långpannor ? Ska baka snart till min sons dop och behöver stora mängder .alla recept jag testat hitils har mina kakor blivit torra,brända och tunna! Riktigt tråkigt, en önskan är brownie i långpanna, testade ett recept och det var inte ens en brownie smet.. Så besviken och all tid bortkastad.. (Det är min egentid från min son en liten stund) när jag väl får baka så vill jag göra nått gott såklart! Tacksam för svar! Allt ser väldigt gott ut och när jag får tid igen ska jag testa dom berömda dumlekakorna!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Silviakaka finns på bloggen – den är uppskattad.
      Sen har jag en jättegod brownie- på bloggen. Dubbla eller tredubbla den i en långpanna.

      Lycka till

  9. Linda skriver:

    Hej! Måste testas. Går det att ersätta bikarbonat med något annat? Det enda jag inte har hemma

  10. Therese skriver:

    Kan du inte göra dessa utan kakao med någon fyllning tex dumle? 🙂

  11. Åsa skriver:

    provade att baka dessa (med Dumle) igår men tror inte att jag fick till de riktigt som jag ville ha dem. De är inte så hårda på ytan som jag skulle vilja ha dem. De har börjat att spricka men inte lika mkt som dina. Ska jag köra dem lite längre nästa gång? Hade dem inne i 7min för innan dess hade det inte hänt mkt….

  12. Solrosen 83 skriver:

    Åh vad gott det låter! Jag måste testa! Nutellan har åkt in i kylen nu. Hur länge behöver nutellan vara i frysen innan man kan baka in den i kakorna?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Egentligen bara en tio minuter – så att den stelnar.
      Lättare att jobba med då, och smälter inte lika snabbt.

  13. Josefin skriver:

    Hur länge håller kakorna? De ser jättegoda ut och tänkte baka dem till dotterns kalas. Hur länge innan kan man göra dem i så fall?
    Underbar blogg. Har testar massor av dina recept och det blir alltid supetgott!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gör dem när du hinner och frys in dem:) Annars samma dag.

  14. Mia skriver:

    Har precis bakat kakorna och redan ätit 3. Bakade hälften med dumle och de andra med bilar, (2 i varje). Farligt goda!!

  15. Elins bakficka skriver:

    åååh! Måste kanske testa dom här idag!

  16. Ulrika skriver:

    Kan man baka dessa kakor utan ägg?

  17. L skriver:

    håller de här sig goda i 2-3 dagar? och lägger man de i frysen eller kylen då? 😀

  18. Matilda skriver:

    Bytade ut nutellan mot Philadelphia marabou

  19. A-C skriver:

    Mina kakor sjönk ihop när jag tagit ut dom ur ugnen, vad gjorde jag för fel:(

  20. Desirée skriver:

    Är det en hel burk nutella?

  21. Ida Kakmonstret! skriver:

    Har bakat dom och dom blev jättegoda! När manäterska dem så är man i himlen!!!

  22. Carro skriver:

    Godaste kakorna jag någonsin bakat! Lätta att göra och smeten samt resultatet blev SÅÅ GOTT!! Till och med farmor var imponerad, då är det ett bra tecken =)

  23. Malin skriver:

    Jag ska testa att baka dessa men jag tänkte köra på vanilj kaksmet istället för med caco , tror det kan bli gott det med som typ fyllda american cookies :3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *