Gyrostallrik och älgar

Hej min vän ,

hoppas du fått en fin start på din torsdag. Jag började dagen tidigt med en lite skogsrunda, hade alldeles för mycket träningsvärk för att kunna springa. Och tänkte att en powerwalk efter frukosten kändes lite roligt nu när jag ska försöka att få upp konditionen lite. Bra musik i hörlurarna och sedan iväg till motionsslingan, men vad tror ni händer ? Jodå, ni som följer mej på instagram vet ju redan….. Och huxflux så står jag ännu en gång nästan nos mot nos med en gigantisk älg igen. Denna var inte dirkekt blyg heller utan började gå mot mig. Haha, ni kan gissa att jag struntade i träningsvärken och sprang fort som vinden därifrån. Men nu tror jag att jag hoppar den där skogsrundan, det blir nog en säkare runda nästa gång –  runt växjösjön eller något 😉

Litet snabbt lunchtips innan jag ska iväg på lunchmöte :

Gyrostallrik, av kyckling med sallad och jalapenos. 

Det här behöver du till 2 portioner:
2 stora kycklingfileer
smör
Gyroskrydda

Gyroskryddan ( blanda allt i en liten burk)
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

Marinad :
2 msk pressad citron
3 msk dl olivolja
1 msk gyroskrydda

Valfri sallad : tillexempel issallad, gurka  ,tomat ,rödlök  ,jalapenos

Serveras med pommes eller utan och en god vitlökssås

Det här behöver du  till såsen:

5 dl creme fraiche
1 pressade vitlöksklyfta
1 msk chilisås
1 tsk salt
lite citronpeppar
ev. lite örtkrydda

Gör såsen så här :
Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt några timmar innan servering.
Bra att göra såsen rakt ner i creme fraiche burken, så att du kan förvara den där i sen.
Då slipper hela kylskåpet dofta vitlök.

Gör  gyrosen så här :

Skär kycklingen i små bitar. Lägg kycklingen i marinad , gärna ett par timmar innan. stek den sedan  med smör och ev mer gyroskryddor. Rör ihop såsen, och servera sedan med  en god sallad och ev. pommes.

Fler salladsluncher hittar du i kategorin sallad
 

1

14 responses to “Gyrostallrik och älgar

  1. al68 skriver:

    Ha, ha idag igen, du kanske inte skall motionera trots allt ; )

  2. Åsa skriver:

    Din stackare!! Du kommer väl aldrig mer våga jogga 😉

  3. Duka Upp! skriver:

    Var i Sverige kan man stöta ihop med en älg under joggingturen?! Låter otroligt spännande, minst sagt 🙂

  4. Birgit Johanssson skriver:

    Hej!
    Undrar bara, delar Du kycklingfileerna i bitar innan Du marinerar och steker dem?
    P.s. Jag tror att älgen ätit fallfrukt och var ”lite på lyset”
    Kram och tack för en toppenblogg, läser den varje dag!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja kanske 🙂
      Man kan göra som man vill med kycklingen. Jag skar den i små bitar innan marinering.
      Lycka till
      Kram

  5. Lotta skriver:

    Älgar är farliga satar. Mötte en på min cykeltur i morse, höll på att dö av skräck och undrade om träningen verkligen är värd detta. Tacka vet jag rådjur!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Eller hur, och STORA. Man vågar inte så kvar där inte…
      Usch och fy.

  6. Maria skriver:

    Hej, i gyroskryddan, vad är det för chili? Chilipeppar var det enda jag hittade på närmaste affär, men blir inte det för starkt?
    Tacksam för svar, för har jag rätt så blir det gyroskyckling imorgon 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Chilikrydda heter den 🙂

      1. marcar01 skriver:

        Vilket märke? Eller vad är det i mer än chili? Bara flakes?

        1. jennysmatblogg skriver:

          Chilipulver – tror jag hade kockens märke. Faktiskt inte alls speciellt stark.
          Jag köpte min på Willys.

  7. Liza Borg skriver:

    Jag måste fråga en lite dum fråga, men kryddar du kycklingen först med gyroskryddan innan du lägger den i marinaden?? Låter super gott så måste testas!

    1. Jenny Warsen skriver:

      De ska helst marineras tidigare- om du klickar på gyroskryddan så står det där:)

    2. Jennys_matblogg skriver:

      Klickar du på kryddreceptet så står det hur du går tillväga med marineringen 🙂
      Lycka till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *