Fredagsmaten en riktig favorit

Fredagsmaten är en ny favoriträtt som vi börjat laga allt oftare. ni har sett det tidigare på bloggen. Och detta är en maträtt man ser ofta i bloggar, tidningar och på receptbanker – ”pulled pork” . Det är en middag som tar cirka 8 timmar att laga, och så väl värt att vänta på.  Har ni provat än ?

Här åt vi den med en krämig potatisgratäng ( jag brukar vända ihop grädde med philadelhiaost – för att få den riktigt krämig i smaken ) och olika sorters såser & en grönsallad.

Det här behöver du : 

1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl barbecuesås
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tillbehör : potatisgratäng, sallad och vitlökssås – recept på såsen hittar du HÄR
 En god ratatouille hittar du HÄR

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader.
Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet.Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det.  Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!

 

0
Prenumerera
Notis om
11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
7 år sedan

Åh va gott! Vilken barbeque sås använder du? Trevlig helg!

Beatrice
7 år sedan

Hej jag undrar vad är det för typ salsaaktig sås du har på sidan om potatisgratängen?

jennysmatblogg
Reply to  Beatrice
7 år sedan

Receptet finns i inlägget , den heter RATATOUILLE 🙂

Selma
7 år sedan

Hej.. Jag undrar om denna rätt går att göra på nötkött? Isf vilken del? Tacksam för svar!

jennysmatblogg
Reply to  Selma
7 år sedan

Absolut – det funkar lika bra med nötkött 🙂
Kram

Karin
7 år sedan

Gokväll!
Undrar oxå vilken barbequesås du använder? Vill inte ha den för söt, vilket tyvärr de flesta bbqsåserna är 🙁 Därför har jag fått blanda och göra egen, men ibland är man ju lat och då är det smidigt om man hittar nån färdig 🙂

Tack för en bra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Karin
7 år sedan

Jag brukar välja någon rökig barbequesås.

7 år sedan

Verkligen supergott och en riktigt favvo i vår familj även om jag gör lite annorlunda och även ibland med kyckling. Kika gärna in på min blogg så kommer snart ett inlägg med detta där!
kickiskok.blogspot.com

7 år sedan

Ouuupsss, skrev visst fel webadress i inlägget innan. Ska vara:
kickiskok.blogspot.se

Tack igen för en mycket inspirerande blogg!

7 år sedan

Prövade receptet i går och det blev så gott! Tack för en god blogg! Har länkat receptet på min blogg! http://zandratuttanandersson.blogg.se/2013/september/tre-ratter.html

Elin
5 år sedan

Länkarna på bbqsåsen och ratatouille funkar tyvärr inte. 🙁

Nästa inlägg

Nya pics från gästrummet

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x