Ratatouille

Detta är nog bland det godaste grilltillbehöret man kan ha – så spara receptet till sommaren om ni inte lagar det innan dess.

Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
 
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar

Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar.

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Ratatouille är verkligen gott och fräscht! Kram från Amsterdam!

Ulle
11 år sedan

Kan du inte visa nån bild på hur ni har det?

11 år sedan

Det är så himla himla gott det där!

Therese
9 år sedan

Ska vitlöken vara krossad, pressad riven eller finhackad?

Jenny Warsen
Reply to  Therese
9 år sedan

Vitlöksklyftan kan både pressas rivas eller hackas – gör vilket du tycker är smidigast.

Heleme
8 år sedan

Ser ut att vara paprika på bilden men det är inget med i receptet?

jennysmatblogg
Reply to  Heleme
8 år sedan

Det står högst upp i receptet 🙂

Linda
8 år sedan

hej.
otroligt bra blogg. jätte bra recept.
Ratatouille är så sjukt gott.
jag brukar. ta i lite Louisiana sås bara för att få lite styrka.

evelina
8 år sedan

Vad ska man ha sockret till?

jennysmatblogg
Reply to  evelina
8 år sedan

I såsen, det lyfter tomatsmaken 🙂

Nästa inlägg

Kyckling med örtkryddade klyftpotatisar med bearneiesås

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x