Ratatouille

Detta är nog bland det godaste grilltillbehöret man kan ha – så spara receptet till sommaren om ni inte lagar det innan dess.

Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
 
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar

Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar.

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Ratatouille är verkligen gott och fräscht! Kram från Amsterdam!

Ulle
8 år sedan

Kan du inte visa nån bild på hur ni har det?

8 år sedan

Det är så himla himla gott det där!

Therese
6 år sedan

Ska vitlöken vara krossad, pressad riven eller finhackad?

Jenny Warsen
Reply to  Therese
6 år sedan

Vitlöksklyftan kan både pressas rivas eller hackas – gör vilket du tycker är smidigast.

Heleme
6 år sedan

Ser ut att vara paprika på bilden men det är inget med i receptet?

jennysmatblogg
Reply to  Heleme
6 år sedan

Det står högst upp i receptet 🙂

Linda
6 år sedan

hej.
otroligt bra blogg. jätte bra recept.
Ratatouille är så sjukt gott.
jag brukar. ta i lite Louisiana sås bara för att få lite styrka.

evelina
5 år sedan

Vad ska man ha sockret till?

jennysmatblogg
Reply to  evelina
5 år sedan

I såsen, det lyfter tomatsmaken 🙂

Nästa inlägg

Kyckling med örtkryddade klyftpotatisar med bearneiesås

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x