Marinerad fläskytterfile

Soliga och varma söndag.
Fantastistiskt vilken sommarvärme det bjuds på! Och jag har inte hunnit sätta mig ner och kika förbi bloggen förän nu , vi har ju haft kalas tills nu och hela släkten har varit här och firat Thelmis.  Vi grillade egna burgare och bjöd på marängsviss, vilket var ett smart drag i denna värmen. Alla kusinerna har lekt och det har varit en perfekt dag att sitta och både äta  & fika på altanen.

Och sen var det ju gårdagens middag som jag tänkt skriva om. Den som blandannat bestod av fläskytterfile, och denna marinerades med gyros-smak.

Till 2 fläskytterfileer

1 lime ( saften)
1 dl olivolja
1 1/2 msk honung
2-4 msk gyroskrydda

Blanda samman och låt och marinera köttet gärna kvällen innan det ska grillas,
men minst 4 timmar innan.

2

5 responses to “Marinerad fläskytterfile

  1. Sanna skriver:

    Jag gjorde marinaden till kycklingspetten igår med olivolja sambal honung mm jag var skeptisk till olivoljan men så gott det var, fetaostsåsen till och potatisbakelserna:-)

  2. Anna skriver:

    Åh den ska jag prova! Finns gyroskrydda i vanliga matbutiker?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag vet inte, jag gör egen.
      Trycker du på texten gyroskrydda så kommer du till receptet 🙂

  3. Ser så gott ut! Brukar vara dålig på att göra fläsk kött i allmänhet… Men denna ser väldigt smarrig ut!

  4. Verkar supergod. Ska verkligen testa det nästa gång jag grillar. 🙂

    Tack för tipset, kära du!

    Kram på dig. / Madde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *