Marinerad fläskytterfile

Soliga och varma söndag.
Fantastistiskt vilken sommarvärme det bjuds på! Och jag har inte hunnit sätta mig ner och kika förbi bloggen förän nu , vi har ju haft kalas tills nu och hela släkten har varit här och firat Thelmis.  Vi grillade egna burgare och bjöd på marängsviss, vilket var ett smart drag i denna värmen. Alla kusinerna har lekt och det har varit en perfekt dag att sitta och både äta  & fika på altanen.

Och sen var det ju gårdagens middag som jag tänkt skriva om. Den som blandannat bestod av fläskytterfile, och denna marinerades med gyros-smak.

Till 2 fläskytterfileer

1 lime ( saften)
1 dl olivolja
1 1/2 msk honung
2-4 msk gyroskrydda

Blanda samman och låt och marinera köttet gärna kvällen innan det ska grillas,
men minst 4 timmar innan.

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
8 år sedan

Jag gjorde marinaden till kycklingspetten igår med olivolja sambal honung mm jag var skeptisk till olivoljan men så gott det var, fetaostsåsen till och potatisbakelserna:-)

Anna
8 år sedan

Åh den ska jag prova! Finns gyroskrydda i vanliga matbutiker?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
8 år sedan

Jag vet inte, jag gör egen.
Trycker du på texten gyroskrydda så kommer du till receptet 🙂

8 år sedan

Ser så gott ut! Brukar vara dålig på att göra fläsk kött i allmänhet… Men denna ser väldigt smarrig ut!

8 år sedan

Verkar supergod. Ska verkligen testa det nästa gång jag grillar. 🙂

Tack för tipset, kära du!

Kram på dig. / Madde

Nästa inlägg

Jordgubbs- och rabarberpaj

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x