Jordgubbs- och rabarberpaj

Smulpaj i all ära, men ibland är det roligt att variera sig lite, detta är söt, syrlig och en sommarfavorit.

Det här behöver du :

3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 gram smör
1 äggula

Valfria bär så det täcker botten :
jag hade jordgubbar & rabarber
1/2 dl – 1 dl socker
1 msk potatismjöl


Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop ingredienserna till pajdegen och platta ut i formen. en rund form 22 cm med avtagbara kanter hade jag. Pajdegen som blir över Kavlar du ut och klär i pajen på amerikanskt vis. Ställ den sedan kallt i minst en 30 minuter. Under tiden skär du bären och blandar dem med socker och potatismjöl.
Fördela i pajformen och grädda sedan i cirka 20 minuter, eller tills den fått fin färg.

Servera sedan pajen med fluffig vaniljvis eller en kula gräddglass

Mycket trevligt att servera pajerna på höga tårtfat, tycker jag

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Ser fantastiskt gott ut!!! 🙂

LOVE Maria

Ingela
7 år sedan

Jag gör den ikväll men till imorgon, visst blir många pajer godare dagen efter när den satt sig lite??

7 år sedan

Oh vad gott !!

Ingela
7 år sedan

Hej!

Du svarade inte tidigare när jag frågade om den blir godare dagen efter, många pajer ska ju stå till sig i kylen, ska ha halv 8 hos mig på söndag, denna skulle nog funka:)

jennysmatblogg
Reply to  Ingela
7 år sedan

Nu var det ett tag sedan jag bakade just denna pajen. Och minns inte riktigt… men annars håller jag med dig att oftare blir pajerna godare dagen efter.

Lycka till

Kram

Julia
5 år sedan

Ska inte pajskalet gräddas innan fyllningen läggs på? Tänker mig att degbotten blir degig utan förgräddning?

Nästa inlägg

Växer så det knakar

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x