Växer så det knakar

Wooow vad varmt vi hade idag…. Nästan så man söker sig till skuggan ( om man nu får klaga lite) Näedå, det uppskattas massa att det är sommarvärme, och det blir till att cykla ner till sjön lite senare.
Har varit ute i trädgården & fixat idag,  och tjusat de fina vindruvor som växer av bara farten 🙂


 Och innan idag har Thelma & jag bakat lite till hennes kalas, och nu är det snart dags att förbereda middagen. Trots det fina vädret blir det inte någon grillning här idag, utan smörstekt torsk.
Fantastiskt gott & löjligt enkelt att göra 🙂

Vad ska ni själva äta idag?

2

7 responses to “Växer så det knakar

  1. Sophie skriver:

    Jag förstår inte varför man anses klaga bara för att man inte gillar värmen och söker sig till skuggan…

  2. Anna skriver:

    Hej igen kul att du är egen företagare, det är jag (vi, gubben är också med) också. Vi äter en grillad köttbit med kikärts salsa och ett glas rose i värmen i Kalmar. 🙂

  3. west70 skriver:

    Hej Jenny!

    Ikväll blev det grillad oxfilé och ”dina” underbart goda potatisbakelser samt ett glas rött.
    Kvällen är så ljummen och skön att man känner att man aldrig vill gå in, bäst att passa på att njuta nu innan hösten kommer.
    Trevlig helg!

    Kram

  4. Anna skriver:

    Håller med Sophie; man ”vågar” knappt klaga på värmen för då får man ”baskning” 😉 Men svalare väder är det tydligen okey att klaga på!

    JENNY: wow häftigt med hemmaodlade vindruvor! Är det i växthus?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Anna : Den växer mot väggen på vedbon, och verkar trivas där, det blir extremt varmt så man måste vattna jättemkt.
      Har sett att vindruvsrankorna går att köpa på palntagen just nu 🙂

  5. SaraH skriver:

    Åh vad fint med vindruvor. Det vill jag ha någon gång när jag bor i hus. =)

  6. Maria skriver:

    Hej Jenny! Du vet att man kan göra en fantastik ”Libanesisk” maträtt av vindruvsbladen? Vi kallar det för dolma och är HEEELT fantastiskt gott! Jag själv odlar mycket sånt hemma och klipper av bladen när jag tycker dom är lagom stora att rulla fyllningen i, sen tar det inte alls lång tid tills det kommer ut nya blad :)) för recept kolla in Foodbynatt(blogg) :)) tack för en underbar blogg. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *