Torsk, dillsås och kokt potatis



Det här behöver du till 4 personer :
600 gram torsk
smör
mjöl
salt + citronpeppar

Dillsåsen: 
3/4 dl grädde
2 dl mjölk ( jag valde att ta bort mjölken och ersätta med grädde)
1/2 msk mjöl + 2 msk mjölk
1/2 tärning fiskbuljong
1 kruka dill

Serveras med :
Kokt potatis
Ärtiga bönor

Gör så här:
Mät upp grädden / mjölken till såsen. Och låt sjuda upp på svag värme,
vänd ner buljongtärningen, och rör ihop mjöl med mjölken och vänd ner under tiden du vispar. Finhacka ner en kruka dill och vänd ner. Jag smakade av med lite salt också.
Ta fram torsken ( gärna färsk) och skär lagom portionsbitar, salta och peppra. Och vänd fileerna i mjöl innan du steker dem i smör.

Servera sedan med ärtiga bönor, kokt potatis och en bit citron.

Gott

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna G
7 år sedan

Åh, tack för receptet! Kan bli lite tjatigt med lax här hemma…Försöker äta fisk 1ggr i veckan, (är inte överförtjust). Men detta ska vi prova!! Redan denna vecka, tror jag! Borde gå hem 😉 Ha en fin dag!

jennysmatblogg
Reply to  Anna G
7 år sedan

Varsågod 😀
Det är faktiskt samma här, vi äter mest lax.
Men torsk är himlans gott. Hoppas ni gillar receptet !

7 år sedan

Kul att du också testar Linas!

Nästa inlägg

Egna burgare, lätt som en plätt

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x