Körsbärsdalen

Förra året gav träden knappt ingen frukt alls.  Men i år vill jag lova att det växer så det knakar – och vilka körsbär vi har!   Plockade in två stora skålar i morse – av sommarsöta bär- som det kommer att bakas paj på under dagen. Någon som har några bra tips på vad jag ska göra med alla körsbär?   🙂

  

Och jasminen blommar för fullt i trädgården. Var tvungen att plocka in en liten kvist till köket. Doftar helt ljuvligt!

 

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Körsbärssaft 🙂

Erika
10 år sedan

Körsbärssylt/maddelad

Maria
10 år sedan

Marmelad röstar jag också på 🙂

Susanne
10 år sedan

Körsbärschutney till det grillade alt till kex och ost
Körsbärskaka
Inlagda körsbär till glass
Finns mycket gott 🙂

10 år sedan

Härligt att ha egna körsbär. Jag gjorde precis en smoothie på fryst banan, färska körsbär, sojamjölk och lite mandelextrakt, den blev så god 🙂 Körsbärsglass är säkert också gott att laga. Kram

Natalie
10 år sedan

Marmelad på körsbär är jättegott, det hade jag nog gjort o inlagda lät spännande då kan du ju både toppa glass med dem o baka på dem i vinter tex. O jasminen mm min stora favorit! Måste bestämma mig för vartbjagbska trycka ner en nånstans i vår trädgård.

Ha det bäst! Kram

Karin
10 år sedan

Körsbärssylt kan jag rekommendera. Det blir ganska rinnig sylt men ljuvligt gott till tex. ostkaka med en klick grädde.

10 år sedan

Körsbär hör sommaren till … bara plocka och äta

Nästa inlägg

Kladdkaka i bitar

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x