Grillad fläskfile med kantarellsås

Igår kväll så var det grilldags igen, fläskfile, majskolvar och grönsakspett. Allt hamnade inte på bild bara. Hade köpt lite kantareller ( tyvärr inte hittat några i skogen än ) och gjorde en god sås till köttet. Jag hackade svampen i mindre bitar, för barnens skull – och den fick godkänt där också.SvampsåsDet här behöver du till såsen:
100 gram finhackade kantareller
2 msk smör
3 dl vispgrädde
1-2 tsk kinesisk soja
1 msk kalvfond / oxfond
salt & peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och lägg ner svampen, fräs den tills svampen är torr & vätskan kokat in i svampen. Lägg då i smöret och fräs svampen tills den blir gyllenen och doftar härligt. Vänd ner grädde, fond , soja & låt sjuda upp. Smaka av med salt & peppar

Gott till både fläskfile & oxfile.

 

 

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Recept på jordgubbsmoussetårtan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x