Sega lingonsnitt och skolavslutning

Hej och godmorgon !

Snart är sommarlovet här för alla barnen – Nomi & Jacob började sitt igår.  Och idag är det Melvins avslutning vi ska gå på först och efter lunch ska vi åka till Thelmas skola.   Mycket sommarfikor nu denna veckan 🙂
Så jag tänkte att det kunde passa bra med receptet på lite fikabröd nu då.

Sega lingonsnitt

Det här behöver du:
200 gram smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl frysta lingon

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på två och rulla ut till länger. Nu kan du baka in de frysta lingonen.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

1

11 responses to “Sega lingonsnitt och skolavslutning

  1. Cecilia Janson skriver:

    Ser jättegoda ut! Hade tänkt att baka ”din” jordgubbstårta i eftermiddag. Det blir kanske några lingonsnittar också 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det tycker jag att du ska pröva 🙂

  2. RebeccaJ skriver:

    Åh de där låter mumsigt. Hade tänkt göra dina kardemumma-snittar i eftermiddag, men gör kanske dessa också. Ska baka småkakor till ”dom glömda barnen” En verksamhet som ”Hela människan” har. Barn med föräldrar med tex psykiska problem, alkoholproblem eller annat krångel. Nu ska dessa barn åka i väg på läger en vecka, då lär det gå åt kakor i massor! Dessa kommer nog bli toppen 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad fint av dig att baka till dem ! 🙂

      Kram

  3. Vad spännande att bryta av med lingon. Skall jag ha i åtanke vid nästa kakbak.

  4. Lotta skriver:

    De ser fantastiskt goda ut!

  5. Lena skriver:

    Tyckte det blev svårt när man skulle ha i de frysta lingonen, det blev en ljusrosa kladdig massa som sen var svår stt rulla ut till lagom tjocka längder, hur gör du?

  6. Anna skriver:

    Hej!
    Kan dessa frysas? Hur fryser jag dem för bästa resultat? Kan man lägga allt huller om buller i en burk och frysa?

    Om man inte fryser, hur länge håller de?

    Tacksam för svar

    1. jennysmatblogg skriver:

      Funkar bra att frysa 🙂 Huller om buller i en burk

  7. Anna skriver:

    Tack! Och när man ska tina dem, kylskåp eller rumstemperatur? Har bakat ett helt lass idag till dop om 2 veckor ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ta ut dem i rumstemperatur en halvtimme innan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *