Korvgryta med ajvar

Detta med ajvar är riktigt gott, och igår gjorde vi en korvgryta till skruvpastan. Ajvar är en kryddning blandning av mixad paprika, den kan även innehålla aubergine vitlök och andra kryddor.  Roligt att pröva lite nya smaksättningar- och tilldenna grytan blev det kanon.

Barnen backade om två gånger- det är ett bra betyg här hemma.
Jag lagar gärna mycket mat- bra att frysa in sen eller göra matlådor av. Vill ni kan ni bara halvera receptet.

Fin färg blir det också av ajvar.

Det finns både mild och stark ajvar. Ta den du tycker bästa om och smaka dig fram hur starkt du vill ha. 

Det här behöver du : 

1 falukorvsring
1 finhackad lök
5 dl creme fraiche
1 dl vatten eller grädde
1/2 dl ajvar ( smaka hur starkt du vill ha)
1/2 msk soya
1 msk tomatpure
1 nypa socker
salt & peppar

Gör så här:
Finhacka löken och fräs glansig & mjuk.
Hacka / skär korven i lagom stora bitar och lägg ner bland löken.
När korven fräst klart vänder du ner creme fraiche, grädde, soya, tomatpure, ajvar och en nypa socker.  Låt puttra ihop och smaka av med salt & peppar.

Servera med ris eller pasta.

1
Prenumerera
Notis om
13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
8 år sedan

Sååå gott med Ajvar. Jag gjorde detta igår: http://56kilo.alltforforaldrar.se/kottfarssas-med-ajvar/
, mina killar gillade den skarpt, speciellt lillkillen som inte gillar lök, nån fixidée ; )

Karin
8 år sedan

Hej!
Den här korvgrytan ska jag prova att servera på förskolan jag jobbar på.
Verkar vara poppis till barnen.

Sofie
8 år sedan

Lagade detta recept idag, de var super gott!!!

anette
8 år sedan

Hej där
Ska ABSOLUT testsa korvgryta med ajvar i, har faktiskt en sådan burk hemma men har inte vetat riktigt vad jag ska göra med den. TACK för en superblogg!

Johanna Hagberg
8 år sedan

Har skrivet tidigare…men ville ge en kommentar igen eftersom du tyckte det var kul. Är fortfarande inne på din blogg varje dag. Den är kanon. Tydlig, snyggt upplagt o så jätte bra recept. Sen gillar jag även din lantliga stil oxå som grädden på moset

Johanna Hagberg
8 år sedan

Har skrivet tidigare…men ville ge en kommentar igen eftersom du tyckte det var kul. Är fortfarande inne på din blogg varje dag. Den är kanon. Tydlig, snyggt upplagt o så jätte bra recept. Sen gillar jag även din lantliga stil oxå som grädden på moset

Dragica
8 år sedan

Varit bortrest i nästan en vecka och har fått komma ikapp en del ser jag. Massor med mumisgt att ta med sig. Men det var ajvaren jag ville kommentera. Jag brukar faktiskt göra egen med paprikor som kommer med lastbil från Makedonien till ”greken” (en butik med internationella varor i Halmstad). Fast det var ju inte det jag skulle skriva om utan ett tips på något som jag tycker är supergott med ajvar och det är ett gott bröd skivat, med ett tjock lager ajvar och rivet ägg som är ganska hårdkokt. Smakerna när detta blandas är underbara!

Jenny
8 år sedan

Lagade denna hemma hos min bättre hälft härom veckan och han tyckte det var gott, så gott att han igår ställde sig och lagade en omgång att ha i frysen till matlådor och idag kände han för att laga det till middag. Och han följde receptet! Han ska alltid stoppa i massa konstiga saker i sina maträtter de få gånger han lagar mat och att följa ett recept är uteslutet, så det är ett smärre mirakel att han inte gjorde några ändringar!
Och sexåringen här hemma som brukar kunna vara rätt kinkig med mat åt en _stor_ portion. Så högsta betyg härifrån! =D

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
8 år sedan

Det var ett riktigt bra betyg det 🙂
Gillas!!

Kram och fortsatt trevlig helg.

Emilia
7 år sedan

Hej Jenny! Låter jättegott! Har köpt hem ajvar relisch som du oxå använder i endel rätter. Är det samma som bara ajvar?

Jennys_matblogg
Reply to  Emilia
7 år sedan

Ja, det är samma 🙂

Erica
7 år sedan

Hej Jenny! Var i butiken hittar jag ajvar? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Erica
7 år sedan

Ajvar finns bland konserver och inlagda grönsaker. Eller i hyllan för internationella produkter. Fråga gärna i din burik – de finns i alla matbutiker. 🙂

Nästa inlägg

Dumlesnitt

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x