Dumlesnitt

De tidigare daimsnitten jag bakade försvann snabbare än blixten – det hjälpte inte att gömma dem i frysen. Faktiskt galet goda att ta upp direkt från frysen och doppa i kaffet…. så största orsaken till kakförsvinnandet det var nog jag 😀 hehe…

Så jag var tvungen att baka en liten omgång till- denna råkade jag ha en nästan en  påse  dumle hemma – perfekt att hacka i

Dumlesnitt

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
10-13 stycken dumlekolor

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade dumlen . Dela på två eller tre längder ( beroende på hur tjocka / tunna du vill ha dem)  och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken längder.

Dumlesnitt

8
Prenumerera
Notis om

49 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
10 år sedan

Undra om man kan byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl och dom då blir bra hmm?! verkar ju vara ruskigt goda jag som älskar dumle 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Jenny
10 år sedan

Ingen aning , tyvärr….
men om du provar återkom gärna med resultatet 😀

Johanna
Reply to  Jenny
10 år sedan

Jag provade att baka dessa med glutenfritt mjöl, men tror man kan minska mängden mjöl lite.. För det va svårt att få degen att hålla ihop och inte smula sönder.. Sedan flöt dem ut och blev rätt platta, men smakade lika bra för det!

Johanna

BSH
10 år sedan

vilken typ av sirap använder du?

Jennys_matblogg
Reply to  BSH
10 år sedan

Ljus sirap 🙂

Hilde
10 år sedan

Tusen tack, detta var precis det jag behövde idag! Smakade super och nu blir jag nog populär vid fredagsmyset ikväll;)

al68
10 år sedan

Taskig du är ; ) Nu måste jag ju prova dessa med i helgen, kanske skall testa dom med Dumle med lakrits smak, vad tror du om det? Kan ju bara bli gott. Ha en skön fredag, kram kram

Jennys_matblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Åh vad gott med lakritssmak – tummen upp.
Jag tänkte baka dem med marabou lakrits-smak på söndag :-*

Kram

Lisa
10 år sedan

Ska man smälta smöret?

Jennys_matblogg
Reply to  Lisa
10 år sedan

Rumsvarmt jag uppdaterar receptet 🙂

Sandras Matkrypin
10 år sedan

Man kan aldrig få för många recept på småkakor! Älskar dessa som man kan variera 🙂

Susanne
10 år sedan

Vet inte vad jag gjorde gör fel, mina flöt ut och blev platta och sedan gick dom inte att skära snyggt. Kanske mera mjöl nästa gång…

Jennys_matblogg
Reply to  Susanne
10 år sedan

Kan du mätt fel på mjölet?
Mina blev rätt tjocka – och ska vara lite plattare egentligen. Jag får platta till de mer nästa gång 🙂

Annie
10 år sedan

Låter jättegott!! Men hur många längder blir det?

Jenny
10 år sedan

Har oxå gjort dessa kakor idag o de var ju jättegoda. Kolakakor är mina favvisar o dumle är ju bara sååå gott! Fin kombo… Men jag undrade oxå hur många längder det skulle bli tills jag insåg att 2 var för lite. Plåtarna räckte inte till…;) så jag gjorde 4. Kunde nog gjort mer för de blev rätt breda men desto bättre. Då blir det ju mer…

Jennys_matblogg
Reply to  Jenny
10 år sedan

Jag villa ha mina rätt stora- men visst kan man dela fler längder.
Roligt att du gillade dem 😀

Nellie
10 år sedan

Hur gör du när du bakar in dumlen?

Jennys_matblogg
Reply to  Nellie
10 år sedan

Finhacka dumlen och baka in , knåda in den liksom.

Lycka till

Moa
10 år sedan

Provade att baka dessa med daim igår. Myyyycket uppskattade av nära och kära. Och livsfarliga! Att bara ta en finns ju inte. Roligt att man kan variera dem. Tack för ett superrecept! Hittade din blogg nyligen och har hunnit igenom några (läs: många) sidor. Verkligen fin och massa inspiration och härliga recept som jag måste prova! Glada hälsningar

Jennys_matblogg
Reply to  Moa
10 år sedan

😀 Vad roligt att höra. Jag bakde nämligen en ny sort av dessa igår. Både roligt och lätt att variera.
Välkommen tillbaka !

Kristina
10 år sedan

Bakade dessa med polly choklad och de blev också jättesmarriga. Skulle köpa dumle men köpte polly av någon anledning. Var nog lite trött när jag var på affären. 🙂 tack för alla recept och tips. En härlig blogg. Kram Kristina

Sanna
10 år sedan

Provade dessa i helgen och de var verkligen supergoda! Dock hade jag önskat att de var lite fastare. Kanske för att jag bara gjorde två längder och de blev lite för tjocka för att få plats på plåten… Knapriga och sega i ändarna, men mjuka i mitten.

Saradenraraa
10 år sedan

Hejsan! Dessa ska jag baka till helgen då vi ska få gäster här hemma. Men ungefär hur många dumle hade du i? Har tyvärr ingen köksvåg hemma. Kram Sara

Jennys_matblogg
Reply to  Saradenraraa
10 år sedan

Det står gram på dumlepåsen. Jag vet faktiskt inte hur många de var? 20 – 25 ?

MT
10 år sedan

Nu har jag bakat ”dina” kolasnittar två gånger på en vecka, de är försvinnande goda tycker både barn och vuxna här hemma. Tack för receptet!

Madelene Andersson
9 år sedan

Jag har bakat dessa försvinnande goda kakor flera gånger med ett väldigt bra resultat. En gång lyckades jag få dem med en konsistens som liknade biscottis, de smälte liksom inte ut i ugnen. De blev nästan ännu mer populära och jag har ingen aning om vad jag gjorde”fel” för att få dem på det viset – vilket jag skulle vilja veta eftersom de blev så bra. Har du några förslag?

Tack för en superbra och väldigt inspirerande blogg! Du hjälper mig med veckoplaneringen varje vecka! Hälsningar Madelene

Maria Lepe
9 år sedan

Ska man hacka dumlen och sedan blanda med degen? Ser riktigt goda ut !

Jennys_matblogg
Reply to  Maria Lepe
9 år sedan

Japp- hacka dem smått.

jackline
9 år sedan

Visst menar du vanliga små Dumle kolor?:o låter som ett super gott recept, både roligt och enkelt, du är grym!:)

Jennys_matblogg
Reply to  jackline
9 år sedan

Ja 🙂

Josefine
9 år sedan

Nu har jag bakat dumlesnitt, dajmbiskvier och silviakaka med dina recept och har nog aldrig varit så nöjd så ett stort tack till dig!

Madeleine
9 år sedan

Så roliga och inspirerande recept du lägger upp! 😀
Tänkte prova dessa dumlesnittar, men jag undrar hur många blir det på en omgång?

Helin
9 år sedan

Måste man använda sig utav sirap? Vill verkligen prova detta recept, men bor i Spanien och kan inte hitta mig nå sirap att köpa här!

Jenny Warsen
Reply to  Helin
9 år sedan

Enligt Karro ovan gick det fint utan sirap också 🙂

Karro
9 år sedan

Jag gjorde dessa idag utan sirap (såg att sirapen var slut precis när jag skulle ha i den i smeten) Kakorna blev jättegoda och jag tror inte att det blev någon skillnad 🙂 Så kör utan sirap 🙂

Isabell
9 år sedan

Tänkte höra hur du får dumlen endast i mitten?
Bakar man in dumlen i resten av smeten så blir det ju inte som på bilden 🙂

Isabell
9 år sedan

Tänkte höra hur du får dumlen endast i mitten?
Bakar man in dumlen i resten av smeten så blir det ju inte som på bilden. 🙂

9 år sedan

hr fick du dumlen i mitten i kakan? Dom ska jag prova att göra ikväll mums

Johanna
9 år sedan

Ett lätt och gott recept men kakorna blev väldigt platta och flöt ut över hela plåten när man gjorde två längder. Hur tjocka va dina innan du satte in dom i ugnen? Mina va knappt två cm men verkar som om det va för tunt

Emma
9 år sedan

Oj oj oj! Försvinnande goda,

Ulla Martel
9 år sedan

Suuupergoda!!!! Jag gjorde 4 längder och dom blev perfekta.

Carina
9 år sedan

Jättegoda kakor!! Ska bli kul att se om det finns någon kvar när jag kommer från jobbet:) Jag gjorde 4 längder och fick ha dem i ugnen ca 15 minuter.

Sofia
9 år sedan

Hade du i en hel påse med dumlekolor eller 10-13 som det står i receptet?

Marie
9 år sedan

Undrar om du tror att det går lika bra med japp till denna kaka?

Jenny Warsen
Reply to  Marie
9 år sedan

Prova gärna 🙂 Det låter himmelskt gott <3

Katja
9 år sedan

Hej Jenny!
Tack för en underbar blogg!!!
Jag undrar när du plattar längderna, hur tjocka ska de vara? jag villa ha tjocka snittar som dina.
Tusen Tack!
/Reda

_Kakan
9 år sedan

I ugnen nu 😀 …. Så spännande!!!

7 år sedan

Det måste vara roligt att ha gjort ett så här fantastiskt recept och få respons på det i flera år efteråt – Bakade dessa idag inför vår förlovningsfest på lördag och de är ju bara helt himmelska!! Är det okej om jag delar receptet på min blogg, naturligtvis med länk 🙂 Kram

Gunnel Christersson
7 månader sedan

Har bakat dessa flera gånger, varje gång flyter de ut och blir helt platta och tråkiga. Ser inte alls ut som på bilden. Följer receptet minutiöst men det blir likadant varje gång. Har provat med både två och tre rullar. Visst är de ganska goda ändå, men är tråkiga att bjuda på. Ger nu upp och bakar annat istället.

Nästa inlägg

En dagens och mailadress

49
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x