Dumlesnitt

De tidigare daimsnitten jag bakade försvann snabbare än blixten – det hjälpte inte att gömma dem i frysen. Faktiskt galet goda att ta upp direkt från frysen och doppa i kaffet…. så största orsaken till kakförsvinnandet det var nog jag 😀 hehe…

Så jag var tvungen att baka en liten omgång till- denna råkade jag ha en nästan en  påse  dumle hemma – perfekt att hacka i

Dumlesnitt

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
10-13 stycken dumlekolor

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade dumlen . Dela på två eller tre längder ( beroende på hur tjocka / tunna du vill ha dem)  och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken längder.

Dumlesnitt

1

48 responses to “Dumlesnitt

 1. Jenny skriver:

  Undra om man kan byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl och dom då blir bra hmm?! verkar ju vara ruskigt goda jag som älskar dumle 🙂

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Ingen aning , tyvärr….
   men om du provar återkom gärna med resultatet 😀

  2. Johanna skriver:

   Jag provade att baka dessa med glutenfritt mjöl, men tror man kan minska mängden mjöl lite.. För det va svårt att få degen att hålla ihop och inte smula sönder.. Sedan flöt dem ut och blev rätt platta, men smakade lika bra för det!

   Johanna

 2. BSH skriver:

  vilken typ av sirap använder du?

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Ljus sirap 🙂

 3. Hilde skriver:

  Tusen tack, detta var precis det jag behövde idag! Smakade super och nu blir jag nog populär vid fredagsmyset ikväll;)

 4. al68 skriver:

  Taskig du är ; ) Nu måste jag ju prova dessa med i helgen, kanske skall testa dom med Dumle med lakrits smak, vad tror du om det? Kan ju bara bli gott. Ha en skön fredag, kram kram

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Åh vad gott med lakritssmak – tummen upp.
   Jag tänkte baka dem med marabou lakrits-smak på söndag :-*

   Kram

 5. Lisa skriver:

  Ska man smälta smöret?

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Rumsvarmt jag uppdaterar receptet 🙂

 6. Sandras Matkrypin skriver:

  Man kan aldrig få för många recept på småkakor! Älskar dessa som man kan variera 🙂

 7. Susanne skriver:

  Vet inte vad jag gjorde gör fel, mina flöt ut och blev platta och sedan gick dom inte att skära snyggt. Kanske mera mjöl nästa gång…

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Kan du mätt fel på mjölet?
   Mina blev rätt tjocka – och ska vara lite plattare egentligen. Jag får platta till de mer nästa gång 🙂

 8. Annie skriver:

  Låter jättegott!! Men hur många längder blir det?

 9. Jenny skriver:

  Har oxå gjort dessa kakor idag o de var ju jättegoda. Kolakakor är mina favvisar o dumle är ju bara sååå gott! Fin kombo… Men jag undrade oxå hur många längder det skulle bli tills jag insåg att 2 var för lite. Plåtarna räckte inte till…;) så jag gjorde 4. Kunde nog gjort mer för de blev rätt breda men desto bättre. Då blir det ju mer…

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Jag villa ha mina rätt stora- men visst kan man dela fler längder.
   Roligt att du gillade dem 😀

 10. Nellie skriver:

  Hur gör du när du bakar in dumlen?

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Finhacka dumlen och baka in , knåda in den liksom.

   Lycka till

 11. Moa skriver:

  Provade att baka dessa med daim igår. Myyyycket uppskattade av nära och kära. Och livsfarliga! Att bara ta en finns ju inte. Roligt att man kan variera dem. Tack för ett superrecept! Hittade din blogg nyligen och har hunnit igenom några (läs: många) sidor. Verkligen fin och massa inspiration och härliga recept som jag måste prova! Glada hälsningar

  1. Jennys_matblogg skriver:

   😀 Vad roligt att höra. Jag bakde nämligen en ny sort av dessa igår. Både roligt och lätt att variera.
   Välkommen tillbaka !

 12. Kristina skriver:

  Bakade dessa med polly choklad och de blev också jättesmarriga. Skulle köpa dumle men köpte polly av någon anledning. Var nog lite trött när jag var på affären. 🙂 tack för alla recept och tips. En härlig blogg. Kram Kristina

 13. Sanna skriver:

  Provade dessa i helgen och de var verkligen supergoda! Dock hade jag önskat att de var lite fastare. Kanske för att jag bara gjorde två längder och de blev lite för tjocka för att få plats på plåten… Knapriga och sega i ändarna, men mjuka i mitten.

 14. Saradenraraa skriver:

  Hejsan! Dessa ska jag baka till helgen då vi ska få gäster här hemma. Men ungefär hur många dumle hade du i? Har tyvärr ingen köksvåg hemma. Kram Sara

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Det står gram på dumlepåsen. Jag vet faktiskt inte hur många de var? 20 – 25 ?

 15. MT skriver:

  Nu har jag bakat ”dina” kolasnittar två gånger på en vecka, de är försvinnande goda tycker både barn och vuxna här hemma. Tack för receptet!

 16. Madelene Andersson skriver:

  Jag har bakat dessa försvinnande goda kakor flera gånger med ett väldigt bra resultat. En gång lyckades jag få dem med en konsistens som liknade biscottis, de smälte liksom inte ut i ugnen. De blev nästan ännu mer populära och jag har ingen aning om vad jag gjorde”fel” för att få dem på det viset – vilket jag skulle vilja veta eftersom de blev så bra. Har du några förslag?

  Tack för en superbra och väldigt inspirerande blogg! Du hjälper mig med veckoplaneringen varje vecka! Hälsningar Madelene

 17. Maria Lepe skriver:

  Ska man hacka dumlen och sedan blanda med degen? Ser riktigt goda ut !

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Japp- hacka dem smått.

 18. jackline skriver:

  Visst menar du vanliga små Dumle kolor?:o låter som ett super gott recept, både roligt och enkelt, du är grym!:)

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Ja 🙂

 19. Josefine skriver:

  Nu har jag bakat dumlesnitt, dajmbiskvier och silviakaka med dina recept och har nog aldrig varit så nöjd så ett stort tack till dig!

 20. Madeleine skriver:

  Så roliga och inspirerande recept du lägger upp! 😀
  Tänkte prova dessa dumlesnittar, men jag undrar hur många blir det på en omgång?

 21. Helin skriver:

  Måste man använda sig utav sirap? Vill verkligen prova detta recept, men bor i Spanien och kan inte hitta mig nå sirap att köpa här!

  1. Jenny Warsen skriver:

   Enligt Karro ovan gick det fint utan sirap också 🙂

 22. Karro skriver:

  Jag gjorde dessa idag utan sirap (såg att sirapen var slut precis när jag skulle ha i den i smeten) Kakorna blev jättegoda och jag tror inte att det blev någon skillnad 🙂 Så kör utan sirap 🙂

 23. Isabell skriver:

  Tänkte höra hur du får dumlen endast i mitten?
  Bakar man in dumlen i resten av smeten så blir det ju inte som på bilden 🙂

 24. Isabell skriver:

  Tänkte höra hur du får dumlen endast i mitten?
  Bakar man in dumlen i resten av smeten så blir det ju inte som på bilden. 🙂

 25. emma orest skriver:

  hr fick du dumlen i mitten i kakan? Dom ska jag prova att göra ikväll mums

 26. Johanna skriver:

  Ett lätt och gott recept men kakorna blev väldigt platta och flöt ut över hela plåten när man gjorde två längder. Hur tjocka va dina innan du satte in dom i ugnen? Mina va knappt två cm men verkar som om det va för tunt

 27. Emma skriver:

  Oj oj oj! Försvinnande goda,

 28. Ulla Martel skriver:

  Suuupergoda!!!! Jag gjorde 4 längder och dom blev perfekta.

 29. Carina skriver:

  Jättegoda kakor!! Ska bli kul att se om det finns någon kvar när jag kommer från jobbet:) Jag gjorde 4 längder och fick ha dem i ugnen ca 15 minuter.

 30. Sofia skriver:

  Hade du i en hel påse med dumlekolor eller 10-13 som det står i receptet?

 31. Marie skriver:

  Undrar om du tror att det går lika bra med japp till denna kaka?

  1. Jenny Warsen skriver:

   Prova gärna 🙂 Det låter himmelskt gott <3

 32. Katja skriver:

  Hej Jenny!
  Tack för en underbar blogg!!!
  Jag undrar när du plattar längderna, hur tjocka ska de vara? jag villa ha tjocka snittar som dina.
  Tusen Tack!
  /Reda

 33. _Kakan skriver:

  I ugnen nu 😀 …. Så spännande!!!

 34. Sandra skriver:

  Det måste vara roligt att ha gjort ett så här fantastiskt recept och få respons på det i flera år efteråt – Bakade dessa idag inför vår förlovningsfest på lördag och de är ju bara helt himmelska!! Är det okej om jag delar receptet på min blogg, naturligtvis med länk 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *