Middagar hit och dit

Det är middagar hit och dit, så himla trevligt! Och när mormor och morfar fick veta att vi skulle till Öland idag bjöd de in oss på  kroppkakor. ( Mina morföräldrar och barnens pigga gammel-mormor & morfar ) Och just öländska kroppkakor är ju som ni kanske vet  iallfall på min topp-trelista av bästa maträtter. Jiippi och tack tack för den inbjudan 😀

Köttgryta med smak av balsamvinäger

Barnen vill ha pommes till – och jag hade förbrett potatisgratäng.
Så det blev bägge och – mums mums.

Det här behöver du till grytan:
1 fläskytterfile
smör
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk soya
1 tsk krämig balsamvinäger
1 msk konc. oxbuljong
salt & peppar
maizena

Gör så här :

Putsa och skär filen i lagom tjocka medaljonger. Smörstek med salt och peppar, tills de fått en fin yta. Häll i vätska, soya, fond och låt sjuda tills köttet är färdigt.
Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar och red av med maizena.

Låt sjuda på svag värme i ytterligare en kvart innan du serveras.

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda!
11 år sedan

OjOj…vad jag blir avis..ölänning som jag är fast jag har bor i Stockholm sen 20 är tillbaka. En gym maträtt ”det är bara jag i min familj”som gillar detta som sak en ölänning är jag nog trots allt..Kram till dig å Öland!

Nästa inlägg

Kladdkaka med ett lager av tryffel

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x