Kladdkaka med ett lager av tryffel

God förmiddag bloggvänner.

Nu är jag hemma igen efter att ha lämnat fyra barn, vid fyra olika skolor/ dagis på fyra olika tider. Jonathan var tvungen att åka tidigt till jobbet idag, men efter noga planering så hann alla i tid. ( Och få med sig gympakläder / cyklar /matsäckar –  utedag för två -och en dagisväska till Nomi  )   Jisses det är tur att det inte blir så stressigt varje morgon iallafall 😀 Och nu hinner jag sätta mig en stund framför skärmen med dagens första kopp kaffe – innan det är dags att packa resväskorna.

Första inlägg denna onsdag blir denna goda(ste) kladdkakan med ett krämigt lager av tryffel- dekorera med blommor- de ska INTE ätas, bara vara fina.

Smeten till kladdkakan ska inte vispas, bara rör ihop. Det ska in så lite luft som möjligt i kladdkakssmet.

Det här behöver du :

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Tryffel:
300 gram mjölkchoklad
1/2 – 3/4 dl grädde

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.

Under tiden börjar du med tryffeltäcket.
Smält chokladen på låg värme över vattenbad, ta bort från värmen och rör sen ner grädden ( ovispad)  rör tills du fått en slät och jämn smet.
Häll sedan denna över kladdkakan och ställ svalt – gärna ett par timmar.

Serveras med en bit glass eller vispad grädde.

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Yummy 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Katarina
10 år sedan

Yes 😀

al68
10 år sedan

Mums, hur stor form använder du? Ha en härlig dag, idag skall vi ha vår årliga gatufest, hade varit gott att göra denna tills dess, men det hinner jag nog inte, får bli en annan dag. Kramis

jennysmatblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Nu hade jagen vanlig ,mindre.
Cirka 20- 22 cm.

Vad roligt med gatufest! 🙂

Kram kram

Lotta
10 år sedan

Jag gjorde faktiskt den kladdkakan igår, fast utan tryffeln. Jag delade dumlekolor och stoppa i, mums. Tyvärr så petade jag ner kolorna så dom fastnade i botten på formen :-(. Nästa gång lägger jag dom överst så dom smälter ner litegrand.

Tack för inspirationen!

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
10 år sedan

Attans då. Bättre lycka till nästa gång.

Ulle
10 år sedan

Vart ska ni resa? Kram

jennysmatblogg
Reply to  Ulle
10 år sedan

Öland 🙂

10 år sedan

Hua! Jag kan tycka det är stressigt att få ihop tiden och livet med ett barn…..
Kladdkakan sätter jag gärna tänderna i. Fint med de små blommorna som dekoration!

10 år sedan

Ne men guud vad gott det där såg ut!

Marie Eriksson
10 år sedan

Vilken god kladdkaka !!!! Gjorde den o helgen när vi hade lite fest o ALLA tyckte den var jättegod !!

Alexanfra
8 år sedan

Provade denna nyss och den står just nu i kylen. Lite orolig över tryffeln dock dä den inte blev så rinnig. Jag ”hällde” inte ner den över kladdkakan utan det blev mer som deg som las över kakan.
Bör grädden värmas först?

Nästa inlägg

Lite nyttigt

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x