Chill out

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED CHILL OUT

 

Dukningen från förra lördagen. 

På Cykelmiddagen / cykelfesten vi hade förra helgen så var det Jonathan som lagade maten, medan jag ordnade det sista med dukningen. Har ni också cykelfester i erat område ? Berätta gärna !

Vi hade velat länge  fram och tillbaka vad vi skulle bjuda på – men tillsist så ville vi bjuda på något varmt iallfall. Först tänkte vi kallskuret, olika såser och bröd- men tiden rann iväg och det blev istället en ljummen couscous sallad med kyckling. Vi förberedde allt på morgonen och värmde bara upp allt precis när gästerna skulle dyka upp.

6 personer
Couscous  alt. bulgur
6 kycklingfiléer
250 g mango chutney
Saften från 1 lime – (vi uteslöt detta pågrund av allergi)
1/2- 1 msk sambal oelek
4 dl couscous
2 msk olivolja
1/2 tsk gurkmeja
80 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
3 färska lökar
ca 12 st minitomater i olika färger
olivolja till stekning
salt och peppar

Gör så här :
Blanda mango chutney i en skål med limesaft och sambal oelek. Skär kycklingen i tunna skivor och marinera i 1/4 av chutneyn. Spara resten som tillbehör till maträtten. Koka sedan couscous enligt anvisningarna på paketet. Skär auberginen i mindre bitar och strö lite salt över bitarna och ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och smula ner bulgur i pannan. Stek ”torr” och krydda med gurkmeja, salt och peppar. Blanda ner spenaten och tunt skivad vitlök mot slutet och låt den
mjukna. Håll varm. Klappa auberginen torr med ett hushållspapper. Stek gyllenbrun i olivolja. Blanda ner bulgur bland auberginen och låt allt bli varmt. Grilla kycklingen på en grill eller i en grillpanna ca 2 minuter på var sida tillsammans med lök i kvartar och tomater i halvor. Servera sedan med resten av mangosåsen. Vill man hetta till maträtten mer så kan man stänka på mer av sambal oelek .

 Till middagen provade vi ett vitt vin från Chill Out, som passar bra till kryddiga kycklingrätter.

En trevlig middag där vi fick träffa två stycken par från området där vi bor. Jätteroligt ! Och förrätt och efterrätten som vi var på var även de kanontrevliga – och goda. Vi serverade den ljumna couscous-salladen med olika såser, enkel grönsallad, och vitlöksbröd. Bjöd på vinet i glaskaraff, en ny sådan dagen till ära.

Inlägg i samarbete med Chill Out

Beskrivningen av Chill Out Verandas Chardonneay är att det är ett torrt och mycket fruktigt vitt vin med inslag av tropisk frukt och vanilj.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
10 år sedan

Hej Jenny!

Det ser mumsigt ut!! 😀 Du har skrivit: smula ner bulgur?
Men i receptlistan finns det inte med som ingrediens.
Skulle verkligen vilja prova bjuda på den här rätten.

Ha en skön söndag
Maria
Ps Tack för en superinspirerande blogg!! Ds

jennysmatblogg
Reply to  Maria
10 år sedan

Man kan ha både bulgur och couscous-
🙂 vi hade couscous

10 år sedan

vilken jätterolig idé med cykelfest!! måste försöka styr aupp något liknande i vårt område. kan man hitta regler/instruktioner nånstans hur det går till???

kramis!!!

jennysmatblogg
Reply to  Victoria Riis
10 år sedan

Ja, det var jätteroligt. Googla lite på det, men det går ut på att bjuda in kanske 80- 100 par i området.
Ganska mkt planering sedan att dela upp alla så att de hamnar i olika grupper sen kan jag tänka mig. Det kostade 350 :- att vara med, de pengarna gick till att hyra lokalen, tror jag 🙂
Alla par ska ha en bjudning, vi fick varmrätten då för 6 personer.

Sen möttes vi upp allesammans och fick våra kuvert ( man har ingen aning om vem man ska cykla till förän man öppnar dem)
Och en kvart innan man ska cykla får man öppna nästa. osv.
Efter efterrätten cirka 22.00 möts man upp igen och följs åt till en festlokal- i vårat fall hade de hyrt en pub där de även ordnat liveband.

Trevlig som tusan 😀

Kram

Åsa
10 år sedan

Tack för tipset .
Både mat å vin ska prövas på vår cykelfest

Nästa inlägg

Ni har väl inte missat ?

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x