Ni har väl inte missat ?

En till av de kladdkakor som tidigare föll bort från bloggen var lakritskladdisen.
Ni har väl inte missat den ? Jaja 😀 här kommer receptet igen. . . . .

Det här behöver du :

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
10- 15 lakritskolor

ströbröd och matfett till smörjning av form

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret och de grovhackade lakritskolorna  ( gillar du lakrits mkt kan du ta 15 kolor, och annars kan du minska ner antalet ) och rör ner i smeten.Vi hade 10 kolor i och tyckte att den var perfekt. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.


Serveras med grädde eller glass!

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
11 år sedan

Hej Jenny, gjorde denna lakritskladdkaka igår och den var jättegod. Men problemet var att alla lakritsbitar sjönk till botten och gjorde botten jättehård (gick knappt att skära kakan, utan fick bryta itu botten).
Jag gjorde smeten, sen blandade jag i bitar av Käck (typ 1*½cm bitar) och blandade innan jag hällde i formen.
Gör du på något annat sätt?

jennysmatblogg
Reply to  Maria
11 år sedan

Lakritskolorna har en tendens att bli så.
Testa att värma upp den lite innan servering. Då mjuknar lakritsen 🙂

Nästa inlägg

Kall mangosås till kryddig kyckling

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x