Het kycklingmarinad

Hej hej i sommarvärmen.

Jisses vilket väder vi haft idag, strålande solsken hela dagen. Och nu är vi tillbaka hemma efter ett par timmar på lekplatsen, vi körde ner till strandbjörket efter Melvin slutat skolan. Det är en jättebra lekplats här i stan, och den kommer bli ännu bättre när de är färdiga med renoveringen också. Så ni barnfamiljer som har vägarna förbi Växjö  tycker jag absolut ska stanna till där en timme eller två. Klockan har bara rusat förbi idag, och det är snart dags att börja med middagsförberedelserna för ikväll. Innan dess måste jag bara tipsa om den goda kycklingmarinade vi gjorde igår. Recept på olika sorters grillmarinader kan man ju bara inte få för mycket av.

Och jag hade nog närmare 1 msk med sambal oelek- jag gillar lite starkare mat 🙂

Det här behöver du :
1 dl olivolja
1/2 msk sambal oelek ( mer eller mindre efter smak)
1 msk flytande honung
2 msk sweet chilisås

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och blanda med kycklingfileerna.
Låt stå kallt minst fem timmar ( eller gärna kvällen innan)  innan du trär spetten.

Tips!
Glöm inte blötlägga grillpinnarna ett bra tag innan  det är dags att grilla.

Testa att göra egen marinad vetja.
Både billigare och godare en den köpta.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alice
11 år sedan

Hej Jenny.
Jag läste tidigare alltid din blogg men kom liksom ifrån den, kände inte igen mig efter senaste portalbytet. Är nu glad att jag hittat dig igen.
Sugen på att göra rabarberglassen med kondenserad mjölk och syrensaften som jag aldrig testade förra året.
Trevlig helg!

jennysmatblogg
Reply to  Alice
11 år sedan

Välkommen tillbaka 🙂

Lisa
9 år sedan

Till hur mycket kyckling?

Jenny Warsen
Reply to  Lisa
9 år sedan

cirka 700 gram

Anja
9 år sedan

Tack för en fantastiskt god marinad!

Nästa inlägg

Gårdagens grillmiddag

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x