Lunchtajm

Nu lunchtajm och det blir lite frystömning, det är ju inte så roligt att stå och laga mat bara till sig själv. Så det fick bli lite enkelt – men ack så gott!  Och sen jag bestämde mig för kycklingspett till middagsgästerna ikväll . Ska snart lägga dem i en het marinad, med sambal oelek. Gott !

Dagens lunch:  Pulled pork i tortillabröd.

Missat receptet? Då kommer det här igen:

Det finns otroligt många recept på ”pulled pork” – så här gjorde vi.

Det här behöver du :

1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl barbecuesås
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tillbehör : gott bröd, sallad och vitlökssås – recept HÄR

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader.
Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet.

Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det.  Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!

Man kan äta det med lite vad man tycker är gott, tacosbröd, tortilla, källarfranska eller gott hamburgarbröd. Med sallad, och lite goda kalla såser- du måste bara återkomma om du prövar receptet. Fantastiskt gott!

2

13 responses to “Lunchtajm

  1. Anna skriver:

    Pulled pork ser ju jättegott ut! Går det bra att frysa in ev rester?

    Måste bara säga, fast jag sagt det x antal gånger förut, att jag älskar din blogg! Tittar in här flera gånger om dagen; och får sån inspiration av alla dina härliga bilder både på mat/bak o inredning 🙂

    Har provat flera av dina recept, senast igår kyckling i god sås m potatis – gud så gott det var! 🙂 Dottern tyckte också mycket om det, och hon är ganska petig med maten 🙂

    Du har fått mig att prova på nya recept som jag inte gjort förut; både vad gäller mat o bak – så TACK för en fantastisk blogg!! 🙂

    Hoppas ni får en trevlig kväll med era gäster 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Anna : Vad roligt att höra <3
      Jag frös in resterna , och det var lika gott när man värmde upp det igen.
      Detta receptet måste du pröva. Så himla gott!

      Kram

  2. Lovisa skriver:

    Vi testade faktiskt att göra med kycklingfile istället, det var också helt sjukt gott och så räcker det med 1,5-2 timmar i ugnen 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt, jag tänkte faktiskt bara häromdagen att jag skulle prova det.
      Nu måste jag ju göra det 🙂
      Kram

  3. al68 skriver:

    Måste testa detta, får bli till nästa helg, denna helgens mat är redan planerad. Är precis som du skriver min inköpslista efter vad allt finns i affären, annars springer man ju bara omkring, man måste ju vara snabb och effektiv ; )

    Ha en mysig eftermiddag/kväll. Kram kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja det MÅSTE du , det är så himla gott 😀

  4. Jenny skriver:

    Hej Jenny!

    Tack för en superinspirerande blogg!!!

    Viken Bbq sås använder du? Eller gör du egen? Gillar inte när den är för rökig dock var din det?

    Ha en fin fredag och helg!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Jenny,

      Man kan göra som man vill. Jag har bara gjort denna maträtten två ggr.
      Ena gången med en färdig barbequesås , andra gången gjorde jag en egen på chilisås, sambal oelek, lite vatten och kryddade med egna kryddor.
      Det var gott det också- så jag tycker absolut att du ska göra en egen 😀

      Trevlig helg.

  5. Jessica skriver:

    Hej Jenny!
    tänkte göra lite Pulled Pork till fredagsmaten 🙂 Problemet är att jag inte har en ugnsform med lock…vad gör jag??? Såg att Kryddburken brukar ha bakplåtspapper…vad tror du?

  6. Louise skriver:

    Hejsan!
    Ville bara säga att du har en jättetrevlig blogg som jag kollar in ofta! 😀

    Jag gjorde pulled pork med lite asiatiska smaker så istället för bbq-sås använde jag Hoisinsås och Teriyakisås plus lite grill- och paprikakrydda samt tomatpuré. Sambon sa att det var det var bland det godaste jag gjort någonsin 😉
    Tack för all inspiration du ger!
    Kram Louise

  7. Kamilla Haaland skriver:

    Så utrolig godt ut!

  8. Isabella skriver:

    Hej! Jag jobbar på ett äldreboende och fick se att jag skulle laga någon typ av fläskkarre rätt. Då kom jag på att jag hade läst receptet på din blogg. Sagt och gjort, så lagade jag det till middag, serverade med potatis istället för bröd, och det var mycket uppskattat! Tack för en bra blogg med mycket trevliga recept! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt att det gick hem 🙂
      Det är alltid trevligt att prova nya sätt att laga mat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *