Middagsplaner

Godmorgon,

Har du fått en bra start på dagen idag?  Hoppas det! 🙂
Det blir en runda till mataffären så snart jag har bestämt vad vi ska bjuda på för mat ikväll. Lillasyster och familj kommer hit i eftermiddag, och  vädret ser lovande ut & då är det alltid gott att grilla. Så kanske blir det lite grillspett och potatisgratäng och några kalla såser. Det brukar alltid gå hem.

Jag har iallafall påbörjat att skriva lite på handla-listan, och vi startar med frukt och grönt.
Är du som jag och försöker skriva listan efter hur ordningen ser ut i butiken ?

 

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
11 år sedan

Japp; jag brukar ”gruppera” varorna med t ex grönsaker/frukt för sig och mejeriprodukter för sig 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Ja men eller hur, det går ju snabbare att handla då 😀

Anna G
11 år sedan

Nej, Gud nej inte alls!! Skriver vartefter jag kommer på….. Under tiden glappar jag i kylskåpet och brainstormar maträtter och vad jag behöver till dom 🙂 Gör oftast veckomatsedlar. Denna vecka har jag dina hemgjorda fiskpinnar på menyn 😉 Kraaam

jennysmatblogg
Reply to  Anna G
11 år sedan

😀 Hoppas du gillar dem ! Bra att skriva matsedlar, det brukar jag också försöka göra.
Kram

Susanne
11 år sedan

Hahaha, jajamensan!!! Skriver listan efter vilken affär jag ska handla i/ ordningen i den oxå 🙂 kontrollfreak eller bata superorganiserad?!?!

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
11 år sedan

😉 Haha… Jag är snarare en latmask. Orkar inte springa fram och tillbaka i affären.

11 år sedan

Haha. Precis så gör jag också! Blir ju så mycket lättare då att hålla koll på grejorna. 😉

Kram!

jennysmatblogg
Reply to  Ljuvligmat.blogg.se
11 år sedan

Eller hur! 😀
Kram

Cecilia
11 år sedan

Jag e nog lite mer nördig (om man får säga så) än så. Jag har lagt in min affärs olika ”områden” i ett excel-dokument, skrivit dom i den ordning man brukar gå. Så när jag skriver min handlarlista, då skriver jag tex
”Gurka” och att det tillhör ”frukt & grönt”
Då hamnar allt automatiskt i rätt ordning.

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
11 år sedan

He he… det var ambitiöst! 😀

Anna-Karin
11 år sedan

Så gör jag med! Det värsta är när man skriver efter en butik, men sen slutar det med att man åker till en annan som har en helt annan ordning, blir till att verkligen vara fokuserad då vid handlingen så att man inte missar en hel avdelning! 🙂

Kim
11 år sedan

ICA Maxis app är grym! Den använder jag alltid så fyller man bara i vad man ska handla, och så hamnar allt i rätt ordning automatiskt efter vilken butik man väljer att handla i. Fruktansvärt smart! 🙂

Innan jag hade appen gjorde jag dock alltid som dig!

jennysmatblogg
Reply to  Kim
11 år sedan

Vad smart! 🙂
Ska kolla upp om min butik har det.

11 år sedan

Här sitter listan på en tavla i köket å fylls på allt eftersom, det jag brukar handla plockar jag vart efter jag ser dem i affären så de står inte ens med på listan. 😀

Nästa inlägg

Kladdkaka med vit toblerone

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x