Baka goda frallor i helgen

God morgon och vĂ€lkommen Fredag 😀
Snart Ă€r det helg, och lite av det bĂ€sta pĂ„ helgerna Ă€r vĂ€l sovmorgon och goda frukostar utan stress. SjĂ€lv Ă€ter jag helst varma frallor pĂ„ helgen, antingen hembakat eller frĂ„n bageriet…. Och letar du recept pĂ„ rikigt goda frallor för att baka sĂ„ har jag ett perfekt sĂ„dant hĂ€r.

Goda, fluffiga och luftiga frallor med frön.IMG_1588

Det hÀr behöver du :

50 gram jÀst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl
alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl

Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön

Gör sÄ hÀr :
Smula jÀsten i en bunke, och lös den med lite vatten.NÀr jÀsten har blandat sig helt sÄ hÀll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vÀnd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.AnvÀnd sÄ mycket mjöl tills degen slÀpper frÄn bakbunkens kanter. LÄt jÀsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, anvÀnd vid behöv lite mjöl nÀr du bakar ut, lÀgg pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och lÄt jÀsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över solros frön och lite flingsalt.

( Vi dubblade detta receptet – och frös in det bröd som inte gick Ă„t –
perfekt att ha  i frysen och tina upp lagom till mellis eller frukost. )

IMG_1544
En liten Nomi 3 Är hÀr pÄ bilden

GrÀdda sedan mitt i ugnen pÄ 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller lÀngre, vi gjorde större frallor och de behövdes grÀddas
nÄgot lÀngre.

Servera sedan med smör, god ost och lite krispiga grönsaker.

IMG_1606

 Nomnomnom!

1

18 responses to “Baka goda frallor i helgen

  1. Madeleine skriver:

    Nybakta frallor Àr ju nÄgot av det godaste som finns, speciellt till frukost!

  2. Helen MĂ„rtensson skriver:

    Ser jÀttegoda ut! Hur mÄnga bullar blir det ca pÄ en sats?
    Och tack för en massa goda recept 🙂
    /Helen

  3. Anna G skriver:

    Okej, ska bli! 🙂 Blev sĂ„ sugen, sĂ„ jag handlade hem ett paket jĂ€st! Blir till lördagsfrukosten 🙂

  4. bakbloggen skriver:

    Gjorde dessa idag, allra godast nÀr dem Àr sÄdÀr lagom varma! :-))

  5. hanna skriver:

    Jag Ă€lskar verkligen att baka bröd och blev riktigt sugen pĂ„ att baka nu nĂ€r jag sĂ„g det hĂ€r receptet 🙂 MĂ„ste testas!

  6. Camilla skriver:

    Är ocksĂ„ lite nyfiken pĂ„ hur mĂ„nga du fick utav en sats… Ser super goda ut!

  7. Carina skriver:

    Äntligen hittat super gott recept för frallor som inte Ă€r torra och smular sig sĂ„ snart de kallnat! Tack!!

  8. Liselott skriver:

    Underbar blogg du har!! Testade att baka de hÀr jÀttefina och goda frallorna. Men jag funderade lite pÄ mjölmÀngden. Fick ta betydligt mer Àn 12 dl. Missade jag nÄgot steg?

  9. Marcus Gunnarsson skriver:

    Du kanske hade lite mer vatten Àn angivet?

  10. Göran lundgren skriver:

    Bakar mycket, dom bÀsta hittils!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Roligt, tack för att du berÀttar.

  11. Eva LundegÄrd skriver:

    Hejsan!
    Jag bakade dessa nu ikvÀll, jag gjorde minsa ganska stora, det blev 13 st.
    Supergoda, luftiga! Jag hane en skÄl med vatten i ugnen , frÄn att jag satt pÄ ugnen.
    Sprejade 2 ggr under grÀddningen med vatten, dom blev sÄ frasiga i skalet,,,,,,
    JÀttebra recept, det kommer jag att anvÀnda ofta
    Eva

  12. Elisabet skriver:

    Mumsiga frallor som jag premiÀrbakade idag, definitivt inte sista gÄngen!! Enkla, goda och snygga

  13. Marita StÄhlberg skriver:

    SÄ super goda och enkla att göra,tack för mÄnga goda tips!!

  14. Lisbeth Hertzman skriver:

    JĂ€ttegoda och luftiga, tog i lite havregryn i degen, blev perfekt!

  15. Lisbeth Hertzman skriver:

    JĂ€ttegoda ,helt perfekta

  16. jari skriver:

    tack för receptet. blev fina och goda.

  17. Maria Johansson skriver:

    Vilka goda frallor !! bakat dem flera gĂ„nger o ikvĂ€ll bakade jag 3 omgĂ„ngar 1 enl recept 2 omg m vetemjöl/fullkornsdinkelmjöl blev jĂ€ttegott . Vilket bra recept 👌

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *