Gräddrosa pioner

Köpte en bukett mer ursöta pioner idag- gräddrosa och de doftar helt fantastiskt.  Jag valde den buketten med bara knoppar, eftersom de skulle bli sådär perfekt utslagna ( trodde jag ja ) till lördag då vi ska duka upp för gäster.  Och gästerna som kommer har jag ännu  ingen aning om vilka de är… men det gör ju bjudningen egentligen bara ännu trevligare !  Årets cykelfest är det som står på tur på lördag och det är vårat första år vi är med. Cykelfest innebär att man cyklar runt till olika adresser här i området och blir bjuden på förrätt, varmrätt eller efterrätt.  Ingen aning om var vi är inbjudna än – vet bara att vi ska laga varmrätten och resten av infon skulle vi få på lördag , jag tror att det kommer bli väldans trevligt.

Dock så tog det ungefär en kvart från att jag kom hem innan nästan alla knoppar var helt utslagna. Så det blir nog en ny bukett innan dess 🙂

Dessa  glasflaskor/ vaser och ett stort glasfat tänkte jag kunde vara fint till dukningen,
som jag har planerat i vitt och ljusrosa.

Underbar färg tycker jag.
Sommarsött !

Varmrätten ja…. Den har vi  faktiskt inte bestämt riktigt än. Har ändrat oss och velat fram och tillbaka i två veckors tid nu.  Så vad hade ni bjudit på ? Tiden mellan förrätt och varmrätt är ganska knapp bör tilläggas.

Ge oss gärna lite förslag 🙂

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann
11 år sedan

Hej,

Ett recept som är suveränt gott, lättlagat, lite lagom ”lyxigt” och framförallt, man kan förbereda och det går snabbt att tillaga:

http://www.alltommat.se/recept/Vasterbottenslax-med-kraftor-11544

Har gjort det flera ggr och alla har uppskattat det och man blir lagom mätt, bra sen när man ska cykla vidare 😉

Hoppas ni får det jättetrevligt, cykelfester är roliga!

Med vänlig hälsning Ann

jennysmatblogg
Reply to  Ann
11 år sedan

Å tack Ann- ska genast kolla upp receptet 😀

11 år sedan

Hej! Du tipsar alltid om så god mat, som jag lagar med jämna mellanrum. Nu vill jag tipsa dig om god potatisrätt, som är enkel att förbereda, som inför t e x en cykelfest. Ha det så trevligt på festen!
http://matochbakverkstan.matmolnet.com/2012/03/31/tivolipotatis-och-ryggbiff/

jennysmatblogg
Reply to  Veronica
11 år sedan

Tack för tipset. Ska genast kolla in det:-D

Emma
11 år sedan

Hej Jenny!

Varför inte steka upp fläskfil’e ikväll med grillkrydda och lägga i italiensk marinad. Servera med en potatissallad gjord på mandelpotatis med soltorkade tomater, lök, kapris och massa annat gott i. Sedan göra en god kall sås och en sallad. En klassiker som nästan alla gillar och går att göra dagen innan 🙂

Lina
11 år sedan

Hej! Vi ska ha cykelfest (eller ”Tabberas” som vi kallar det) i vår lilla by nästa helg och även vi ska bjuda på varmrätt i år. 🙂 Vi kommer att laga denna gamla favoriten:

http://www.arla.se/recept/kyckling-med-parmaskinka-och-balsamsas/

Sååå himla god sås så tänk bara på att dubbla mängden sås till 4 pers ifall ni vill laga denna rätten på lördag eller nån annan gång. 🙂 Lätt att förberera allt innan också.. försteka och linda kycklingen i parmaskinkan och göra såsen och hälla över. .så kan det skjutsas in i ugnen ca 30 min innan ni ska äta (tycker INTE att det räcker med 15 min för att kycklingen ska bli klar). Vi ska servera med klyftpotatis gjord på mandelpotatis (också lätt att ha förberett sedan innan), stekt sparris ocgh en sallad med mycket gott i. 🙂

Hoppas att det blir en trevlig kväll och att maten blir lyckad vad ni än lagar!

Lina
11 år sedan

Vi ska ha cykelfest (eller ”Tabberas” som vi kallar det) i vår lilla by nästa helg och även vi ska bjuda på varmrätt i år. 🙂 Vi kommer att laga denna gamla favoriten:

http://www.arla.se/recept/kyckling-med-parmaskinka-och-balsamsas/

Sååå himla god sås så tänk bara på att dubbla mängden sås till 4 pers ifall ni vill laga denna rätten på lördag eller nån annan gång. 🙂 Lätt att förberera allt innan också.. försteka och linda kycklingen i parmaskinkan och göra såsen och hälla över. .så kan det skjutsas in i ugnen ca 30 min innan ni ska äta (tycker INTE att det räcker med 15 min för att kycklingen ska bli klar). Vi ska servera med klyftpotatis gjord på mandelpotatis (också lätt att ha förberett sedan innan), stekt sparris ocgh en sallad med mycket gott i. 🙂

Hoppas att det blir en trevlig kväll och att maten blir lyckad vad ni än lagar!

Nästa inlägg

Fika till mors dag

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x