Melvin har önskat middag

Idag har Melvin önskat middagen 🙂
Och valet föll på ugnspannkaka – och det var evigheter sen vi åt det, så det känns lite extra roligt att laga det. Jag kommer göra en ”barn-variant” med endast pannkakssmet och bacon- och så en med mera lök och broccoli & annat gott.

 Vad lagar ni själva idag ?

0
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

I dag lagas det en Vårlig korvgryta med rotfrukter här hemma. Passade både barn och vuxen i dag 🙂 Gott bröd till också. Sen doftar det Rabarberpaj, testar en ny variant i dag.

Mira
10 år sedan

Här blev det också ugnspannkaka, men en tunn variant av vanlig pannkakssmet. Perfekt när man inte ids stå o flippa pannkakor 🙂

Linda!
10 år sedan

I dag blev det en rätt från din härliga blogg…det blev KORVSTROGANOFF MED HETTA oj oj va det var gott alla i familjen gillade den!! Tittar hit varje dag tack för en bra blogg..Kram Linda!

jennysmatblogg
Reply to  Linda!
10 år sedan

😀 Glad jag blir att du gillar bloggen!
Kram <3

Erika
10 år sedan

här blev det pasta penne o pastasås baserad på kassler, vårlök, c-joner pch som bas typ kelda ostsås! riktigt gott!!

Sara på Vardag.nu
10 år sedan

Ugnspannkaka är ju förjäkla gott. Jag, precis som du, gör det alldeles för sällan. Alltid poppis vardagsmat ju! 🙂

Lena
10 år sedan

Ugnspannkaka är aldrig fel! Ikväll blev det hemmagjord laxpytt(potatis, morötter, broccoli, fetaost) med supergod vitlökssås med lite citron i. Det var mumma!

Cecilia
10 år sedan

Krämig kycklingtaco i pitabröd med sallad (sallad,tomat & gurka) och gräddfil. Tror de är ett gammalt viktväktarrecept. Gott är det i alla fall!

Recept för 4 personer

– kyckling (dela i fina små tärningar)
– 2 påsar tacokrydda.
– 1 brk creme fraîche
– 1 brk tacosås mild

Stek kycklingen. Krydda med tacokrydda. I med tacosås och creme fraîche. Låt koka ihop. Klart!
Servera i pitabröd med sallad och gräddfil. Alla får göra sin egen, precis som vanlig taco, man varvar en klick kycklingtaco med grönsaker och gräddfilen.

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
10 år sedan

Tack för tipset cecilia 🙂
Låter mumsigt.

Catarina
10 år sedan

Jag är så glad att jag hittat till din härliga blogg 🙂
Så många goda recept , dessutom så gillar jag din blandning med alla bilderna därtill.

Idag så blev det ”din” kyckling i krämig balsamico sås
Smarrigt 🙂

Mvh Catarina

jennysmatblogg
Reply to  Catarina
10 år sedan

Jag också – att du har hittat hit alltså 🙂
Hoppas du kommer trivas även fortsättningsvis.

Kram

Dragica
10 år sedan

Skulle blivit kycklingfile i någon variant i ugn (du har ju massor med goda recept på det). Men det blev chicken nuggets och kycklingklubba (Kronfågels färdiga bara att värma), god sås, sallad och lite pommes.

Ungspannkaka hade vi i måndags (ingen favoriträtt för min del), kan tipsa om vad jag brukar lägga i förutom dina extra tillbehör, hacka saltgurka och fetaost samt bacon. Ger en supergod smak. Dessutom brukar jag dela upp smeten och grädda i muffinsform. Ta bara lite av baconet samt fettet och lägg i botten innan smet hälls i. Ungarna älskar dem.

jennysmatblogg
Reply to  Dragica
10 år sedan

Bra tips! Tack 😀

Ida
10 år sedan

Hej Jenny! Nu kommer en kanske märklig fråga, men nödvändig från mig som väntar mitt första barn och saknar erfarenhet av barn. Är det verkligen så svårt att få barn att äta vanlig mat och slippa göra barn-varianter av maträtter? Det är ju så mycket nyttigare för barnen att få i sig broccoli och lök istället för endast bacon. Har du några tips? Hör ofta från kollegor på jobbet att barnen hemma endast äter köttbullar, makaroner, falukorv och fiskpinnar. Det låter helt vansinnigt i mina öron, de måste ju ha näring?

jennysmatblogg
Reply to  Ida
10 år sedan

Självklart ska barn äta grönsaker, och vi erbjuder alltid grönsaker till varje måltid 🙂
Men lök äter mina tyvärr inte – och inte heller broccoli- vilket jag och mannen & de stora barnen gör. Därför gjorde vi en med dessa & bacon såklart ( skulle ju iallafall göra två långplåtar för att det ska räcka till familjen ) Men jag ställer mej ju inte och lagar en extra bara för att. Mina tips till att få barn att våga pröva är att lägga allt i olika skålar, grönsaker, potatis, sås, kött, os.v Då brukar det vara lättare att gilla , än att blanda allt i en sallad eller blanda i såsen.
Sen lär de sig med tiden att gilla mer och mer grönsaker.

Grattis till magen förresten 🙂

Kram

Nästa inlägg

Laxlåda med duschessepotatis

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x