Tips för att få en mer välbesökt blogg

Om du inte har en egen blogg så kanske inte detta inlägget är så roligt….  För nu blir det ett efterfrågat inlägg om bloggtips igen, och jag har uppdaterat det ytterligare sedan förra gången.  Om ni bara visste så många frågor jag får som handlar om blogg, besökstips och att få bloggen att växa. Ja, det  är väldigt många det – så istället för att skriva i kommentarsfältet och maila till alla så har jag nu har jag skrivit ihop några punkter på vad jag tror att du bör tänka på om du vill  skapa en större välbesökt  blogg.

Jag har precis som alla ”icke-kändis” bloggare börjar med en pytteliiiiten blogg med bara ett fåtal besökare. Men har fått en blogg som har växt massor under dessa tre åren, och mina tips till er blir :

Bilder till varje inlägg är viktigt.IMG_8171-002

Mina snabba tips på att få en blogg att växa är :

Bestäm din inriktning.
Vad vill du skirva om : mat, inredning, mode, resor,  smink eller familjeliv.
Kanske lite av varje, men ha en bas.

Uppdatera din blogg ofta – helst tre- fyra  gånger om dagen.
Det är roligare att läsa en blogg som uppdateras ofta, tycker ni inte det? 

Skriv alla dina inlägg med en bild, gärna en fin bild.
Med bilder blir bloggen mer intressant. Och med fina bilder blir det en trevlig blogg att besöka.

Lagom mycket text till bilderna
För mycket text kan bli trist att läsa,
varva text med lagom mycket bilder.

Hellre flera korta inlägg om dagen än ett långt.
En ofta uppdaterad blogg känns mer intressant att läsa.

Länka ofta till  bloggar du gillar, både större och mindre bloggar. 
Då länkar bloggar oftare till dig. Låna aldrig bilder utan att fråga , eller utan tydliga länkningar. ( Mina recept & bilder får ni gärna låna till era bloggar, men då med en hänvisning till min adress : www.femme.se/jennysmatblogg) 

Skaffa en facebook till din blogg och tipsa om den.
Uppdatera sidan ofta. Här hittar ni min 😉

Ta dig tid att svara på kommentarer och mail.
Om de handlar om frågor kring t.ex recept, och ta till dig av ev. kritik.

Har du inte instagram så är det ett bra ställe att få nya läsare.
Det  är ett bra ställe att få nya läsare / följare. Mej hittar ni där @jennysmatblogg

Lägg till din blogg på olika blogglistor : bloggportalen, uppdatera på bloglovin,
och skriver du om mat så finns hittarecept.se
Då är det lättare för flera att hitta din blogg

Kommentera och tyck till på bloggar du läser också. 
På så vis hittar flera in på din blogg.

Jag hoppas att ni fått några svar på era bloggfrågor och hittar några tips här.

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
susanne
11 år sedan

Halloj
Ja, tack för tipsen.
Följt din blogg från start. Du blev/blir bara bättre o bättre 🙂
Tycker mycket om din blogg med både mat lite inredning och vardagsliv!

11 år sedan

Mycket bra tips, tack för dem! Jag följer dig dagligen 🙂 Kram

Linda Andersson
11 år sedan

Hallå!
Vill bara säga att du har skapat ett beronde;)
Måste följa dig dagligen med både blogg o instragram;))
Många recept är provade och inredningdetaljer;)
Fortsätt så….
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Linda Andersson
11 år sedan

😀

Gu va kul att höra. Kram

11 år sedan

Vilka bra tips 🙂 Jag startade min blogg för 1 år sedan och försöker ständigt nå nya läsare och det går framåt sakta men säkert 🙂 Jag läser din blogg dagligen och du inspirerar verkligen. kram!

11 år sedan

Tack för tipsen!! har lagat mycket av din mat och det är såå gott.

Nina
9 år sedan

Hej

Hur ställer du dig till reklam. Känns som du har mycket annonser på din site. Har du valt annonserna?
Bloggar du för damernas värld – i så fall från dag 1, eller har de hittat dig med åren?

Tack för dina svar…

Med vänlig hälsning, Nina

Jenny Warsen
Reply to  Nina
9 år sedan

Hej Nina,
Det finns reklam på alla sajter – varesig det är på Damernas Värld, Aftonbladet eller en mindre sida.
Jag har en del samarbeten på bloggen = jag får betalt för det, och då står det tydligt i samarbete med. De stora anonnserna på sidan väljer Bonnier, inte jag. Men jag tycker att det är bra reklam som visas.
Jag har bloggat i fem år- på olika sidor. Under åren som gått har jag fått olika bloggerbjudande, och sist var det för Damernas där jag varit i ett år nu. Och jag har kunnat försörja mig på bloggen i flera år nu.

Hoppas du fått svar 🙂

// Jenny

Nästa inlägg

Eurovision menyn

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x