Veckans första middag – korvgryta

En enkel måndagsmiddag som knappt tar tjugominuter att fixa iordning.  

Det här behöver du : 
800 gram falukorv
1 finhackad gul lök
1 vitlök
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
cayenne efter eget tycke
1 msk tomatpure
1 msk chilisås
1 nypa socker
4 dl grädde
3 dl vatten
Maizena / eller mjölredning

Gör så här :
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Skär eller strimla korven, jag skar lite större bitar för att det inte skulle bli så smått. Men det är en smaksak. Finhacka löken och värm upp en panna med smör och fräs korv och lök, pudra över timjan och cayenne ( efter egen smak och tycke )  – den ska inte brännas utan bara få lite färg och löken ska bli glansig. Mät upp och häll i vatten, grädde, chilisås, tomatpure och låt sjuda upp. Red såsen med maizena och smaka av med salt och ev lite cayennepeppar till. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter innan du serverar med pasta.

Blir det något över så är det perfekt att frysa in.

Klicka HÄR så hittar ni fler korvrätter.

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Kikar in och ser massor av nya inlägget så nu har jag minsann läst ikapp en vecka eller så! 😉 Falukorv och stroganoffrätter är ju sååå gott! Hoppas allt är väl med er och skicka en extra hälsning till syster m. fam! Kramar Linda

Susanne
10 år sedan

Hej!
Fråga mig inte hur jag hittade din blogg, men har följt dig ända sedan du bytte till femme. Vill bara säga att det är en jättebra blogg och följer dig varje dag. Maten är precis i min smak och även för mina barn. Och din inredning är precis så som jag vill ha det hemma hos mig fast så är ej fallet just nu ialla fall. Tack

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
10 år sedan

Härligt att du gillar bloggen och recepten 😀
Hoppas du får en fortsatt fin Måndag – kul att du tittar förbi varje dag -”ses” imorgon då 🙂

Johanna
10 år sedan

Hej….Ville bara titta in o säga att jag har läst din blogg länge nu. Den är verkligen så bra och fin. Får massa inspiration. Nu lägger jag till och med upp min matvecka efter din blogg o tar tillvara på de middags tips du har. Kanon bra på alla sätt. Helt suverän Blogg…. Tror jag hittade den igenom att googla fram på bra matbloggare. De är svåra att hitta bra sidor. Men din är verkligen en favorit. Kollar varje dag…Ibland flera 😉 tack för att du finns 😉
Med vänlig hälsning, Johanna

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
10 år sedan

Hej johanna,
Glad jag blir att du tittar förbi 😀
Och vad glad jag blir att du trivs och gillar bloggen.
Tack för att du läser och välkomen tillbaka ( idag eller imorgon ) 😀

Kram

Sofia
9 år sedan

Mycket uppskattat av mina kräsna barn. Kommer helt klart göras fler gånger!
Tack för en superbra blogg! 🙂

9 år sedan

Hej tänkte bara fråga vilken chilisås brukar du använda till dina recept? 🙂 har testat några av dina recept och måste bara säga att de va fantastiskt gott!! 🙂

Nästa inlägg

Vad är det för träd ?

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x