Petit choux

Hej igen!

Jag har precis kommit innanför dörren efter att ha hämtat Thelmis från skolan och Fanny är hemkommen från första dagen på praktikplatsen. Hon hade haft en jättebra dag, och imorgon så tycker Nomi att det ska bli extra roligt att gå till dagis imorgon eftersom Fanny är på hennes avdelning! Roligt.

Och nu innan det är dags att åka och fylla upp kyl och frys så tänkte jag att jag skulle tipsa om riktigt goda och lättbakade ”Petit choux” .

Tar max 30 minuter att baka- och är allra godast nybakade
IMG_0066-0011 (1)

Det här behöver du :
2 dl vatten
75 gram smör
2 dl mjöl
3 ägg

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. 
Koka upp vattnet + smöret i en kastrull , och smöret skall smältas helt.
Vispa kraftigt ( jag hade elvisp ) och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig omrörning. När det är en kletig och jämnt blandad smet så klickar du i den i en spritspåse och spritsar sedan ut cirka 12 – 15 bröden.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter tills de har fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt sedan svalna på galler medan du vispar grädden.
Skär sedan av locket och full med grädde ( vaniljcreme är också gott ) och sedan lite syrliga bär.

Hade bara blåbär hemma i frysen, men både jordgubbar & hallon är gott till.

 

4

4 responses to “Petit choux

  1. Mmmm skriver:

    Mums! Och tack för en go blogg:-)

  2. Anette skriver:

    Vattenbakelser, så gott. Jag tycker det är gott med sylt och vaniljgrädde….mums. Kram Anette

  3. Carina skriver:

    Hej! Varför sjunker dom ihop efter jag tagit ut dom?

  4. Jeanette skriver:

    Ja har nu testat 2 gånger och mina sjunker i hopp helt platta ?? Vad kan man gjort fel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *