Petit choux – som förrätt

Vi prövade fram en ny sorts förrätt igår, och den blev riktigt lyckad. Inga konstigheter, lätt att göra och inga krångliga ingredienser. Sådana recept gillar jag 🙂

 Petit choux– med räkor , creme fraiche och svart kaviar
 
Har man inte färskost hemma går det lika bra med bara creme fraiche, jag tyckte smaken blev extra krämig och god med lite philadelphia i. 

Det här behöver du till smeten 20 :
2 dl vatten
75 gram smör
2 dl mjöl
3 ägg

Fyllning : 
1 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
salt och peppar
räkor
finhackad rödlök
svart rom

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. 
Koka upp vattnet + smöret i en kastrull , och smöret skall smältas helt.
Vispa kraftigt ( jag hade elvisp ) och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig omrörning. När det är en kletig och jämnt blandad smet så klickar du i den i en spritspåse och spritsar sedan ut cirka 12 – 15 bröden.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter tills de har fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt sedan svalna på galler medan du förbereder fyllningen.Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost med lite salt och peppar. Skala räkorna och hacka löken. Skär sedan av toppen på de luftiga bröden, och bred ut krämen och toppa med lök, räkor och kaviar, sätt på locket och servera genast.

Riktigt gott ! Och passar som mingelmat, och varför inte till buffeebordet.

Har du någon god förrätt som du skulle vilja rekommendera.
Skriv gärna och berätta i kommentarsfältet 🙂  

2

13 responses to “Petit choux – som förrätt

  1. Lena skriver:

    Hej! Ser jättefina och proffsiga ut! Måste prova! Tror du man kan göra Petit Chouxerna dagen innan? Trevlig helg och tack för en inspirerande blogg! //Lena

  2. Erika skriver:

    Räksoppa är ju såå gott!! Baserad på mjukost då
    Annars toast skagen!! 😛

  3. Åsa skriver:

    Ååååå vad gott allting på fin blogg ser ut. Dreglar ju snart ihjäl mej.
    Trevlig helg

  4. Karin skriver:

    Älskar din blogg. Läser den varje dag <3

  5. Bella skriver:

    Alltså detta ser SÅ gott ut så jag dör. Mina gravidhormoner gör så att jag måste ha dessa omedelbart. Har tänkt på dem konstant hela dagen….
    Tack för din fina och inspirationsrika blogg :D:D

  6. Lisa skriver:

    Hej Jenny
    Bara älskar din blogg 🙂
    Oj vilka tips du ger på så goda rätter
    Lagade falsk fläskfile idag….vilken hit hos familjen 🙂

  7. Sofi skriver:

    Hej Jenny,

    Detta ser supergott ut!! Håller precis på att laga det, men de sjönk ihop massor och blev helt platta när jag tog ut dem ur ugnen 🙁 nu tror jag inte smaken påverkas men har du något tips om varför?

  8. Sanna skriver:

    ser super goda ut! Hur många ”bullar” blir det på detta recept? Vi är 6 st .. Ska man dubbla? Och går dom att göra dagen innan eller skall de helst göras direkt innan man äter? Tack för en god blogg 🙂 // Sanna

  9. johanna skriver:

    Hej, Undrar som Sanna, kan de göras dagen innan och är det bara att halvera receptet eller ska man tänka på något speciellt? Tack för en super blogg!!!
    Johanna

  10. sandra skriver:

    Man kan göra Petit chouxen (utan fyllning) färdiggräddade och lägga i frysen. Tas fram när man ska använda dom.

  11. Camilla skriver:

    Hej, man måste vispa i mjölet när kastrullen står på spisen och värmen är på, annars blir det bara en lös smet! Värmen gör att smeten tjocknar. Det är en viktig info som jag tycker att du ska lägga till i receptet…

  12. carolina skriver:

    Gjorde dessa till nyår och tillsatte västerbottenost i smeten o jisses vad goda de blev 🙂 ost petit chouxer
    Tack för en underbar o inspirerande blogg!

  13. Helena skriver:

    Hej Jenny! Gjorde mina första ”små skor” någonsin till nyår med denna fyllning. Mycket lyckat! Tur att jag gjorde dubbel sats för jag var lite för ivrig med första plåten. Konsten är ju att inte öppna ugnsluckan för tidigt 🙂
    Det blir definitivt en upprepning någon gång!
    Tack för bra recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *