Pelarbordet på sin plats

Här kommer lite ”hemma hos” bilder igen- och ni hittar fler i rullpilarna till höger om bloggen där ni väljer katgorier. Nu har jag fått klart bilderna på pelarbordet som jag målade i början på veckan och det hamnade sedan målat och klart  i glasverandan.

Jag tycker att det blir mer gulligt att blanda in gamla möbler i ett möblemang. Det blir mer personligt, och känns hemtrevligt  (tycker jag)

jag har kikat på många pelarbord på blocket, men ville ha ett bord med en sådan här ”klumpig” fot.  Så jag vart glad när jag hittade just denna, och den inte vart såld än.

Och så här såg bordet ut innan jag började slipa ,
skrapa och måla om det.


 
Lite färg gör faktiskt ganska stor skillnad. 

Ett litet tips bara när ni fyndar möbler att fixa i ordning, det viktigaste att att det är rejäla , och att de står stadigt. Färg, och att de flagnar är inte lika viktigt- det går att skrapa slipa och måla om sedan. Men är möblerna ”gingliga” så kan det vara svårt att få dem riktiga.

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
11 år sedan

Med risk för att låta tjatig 😉 – men måste åter igen få säga att du har så otroligt fint och smakfullt inrett hem Jenny! Det är precis i min smak 🙂

Trevlig helg!

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Tack snälla 🙂 Trevlig helg till dig med.
Kram

Åsa
11 år sedan

Åååå vad fint ni har det. Gärna MERA bilder!

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
11 år sedan

Det kommer fler bilder.
Kram

Elle
11 år sedan

Hej Jenny. Åh så fint bordet blev!! Du har verkligen öga för att se möjligheter med gamla möbler 🙂 Önskar så en liten ”målarkurs” av dig… Önskar såå att du beskriver hur du gör och vad du använder för slippapper, färg, pensel/rulle mm, gärna i bilder 🙂 För du lyckas verkligen med dina projekt!:)
Ha´en trevlig helg. Här i Kalmar skiner solen från en blå himmel!!
Riktig Fredagsfeeling…

jennysmatblogg
Reply to  Elle
11 år sedan

Elle : Jag ska kanske göra det.
Men jag är inget proffs på något sätt- jag rådfrågar alltid på flugger när jag ska måla om en möbel.
Fotar en möbel med mobilen och sen brukar de tipsa hur jag ska göra.

Men nästa gång ska jag visa lite mer stegvis.

Trevlig helg.
Kram

Frida
11 år sedan

Åh, jag önskar också få mer instruktioner på hur du gör. Har ett liknande bord hemma som jag länge velat måla vitt. Hur lyckades du göra bordet så fint?

jennysmatblogg
Reply to  Frida
11 år sedan

Tack frida- jag ska visa lite mer stegvis nästa gång hur jag slipar och målar 🙂

Karin
11 år sedan

Du är den mest inspirerade person jag vet. Tack underbara du för finaste bloggen.

Nästa inlägg

Kyckling i godaste såsen

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x