INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Sega chokladkakor- som smakar kladdkaka

Dessa godingar ska jag ta och baka till helgen, de är farligt goda. Bakade helt utan vetemjöl – dv.s glutenfria  men inte ett dugg LCHF-vänliga iallfall 😉  Har du inte bakat dem- gör det!! Du kommer inte ångra dej.

Gott gott!

IMG_7903

40 stycken söta, sega och krispiga kakor :

5 dl florsocker ( 1 paket )
1/4 tsk salt
2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad

Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Rör sedan ner den hackade choklade.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Jag gjorde ganska stora – fick ungefär 30 kakor av min smet.Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. )
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

******************************************************
Och så ett shoppingtips, för något som jag också vill tips nu är den grymma rean på ELLOS. Just nu får ni 30 % rabatt på dyraste varan. Ange koden: 455721   Klicka här 

4
Prenumerera
Notis om

37 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnéa
11 år sedan

Åh, inte ofta man hittar glutenfria recept 🙂
Kan man frysa in dessa tro? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linnéa
11 år sedan

Linnea : Ingen aning, eftersom jag inte prövat. Men det borde välgå ?! 🙂
Berätta om du det blir bra ifall du testar.

Åsa
11 år sedan

Vattnas i munnen på mej. Ska också baka dessa i helgen.
Jag kommer rulla fram nu när du lägger ut så mkt gött på bloggen ;-D

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
11 år sedan

Det gör du rätt i Åsa.

11 år sedan

Komiskt att jag läste rubriken å tänkte ”nähä, det är säker gluten i dem”. Maken är intolerant(bara sen i somras så jag ställer fortfarande om…)
Tji fick jag å ska baka redan i morron. 😀

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
11 år sedan

Japp, tji fick du 😉
Hoppas ni gillar dem.

11 år sedan

Jag har bakat kakorna. Dom var jättegoda med en klick grädde till. Var mycket uppskattat av fikagästerna. Kakorna går bra att frysa. Tack Jenny för en jättebra matblogg, får mycket inspiration av dig.

jennysmatblogg
Reply to  Carina
11 år sedan

Se där – då vet att de går att frysa 🙂 Tack för infon.

Kram

Hanna
11 år sedan

Hej!
Jag försöker hitta en sänggavel jag tror jag sett på din blogg? En tygklädd i grått? Eller så har jag blandat ihop dig med Bakverk och fikastunder..
Om det är din, var har du beställt den? =)
Tack på förhand!

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
11 år sedan

Hej Hanna .
Jo vi köpte en för några månader sedan, i grått med knappar.
Specialbeställd från kronmöbler på nätet. Jättenöjd! 🙂

11 år sedan

Ojojoj så smarriga de där såg ut då!

Anette
11 år sedan

Har gjort dom nu. Inte lika snygga som dina men sprack upp lite efter att jag tog ut dom ur ugnen. Får smaka efter middagen som är alldeles strax.

11 år sedan

Hej , jag har lite frågor kring det här med alla dieter / koster? Du vet vad du pratar om och det handlar lite om allt mellan köttskandaler och fusk till vad som egentligen är sant om raw food eller vegansk? Läs gärna mitt senaste inlägg, har lagt upp flera artiklar om det också.. Det är ganska intressant..

jennysmatblogg
11 år sedan

Jo receptet stämmer 🙂
Man ska baka små kakor, annars blir det för mäktiga.

jennysmatblogg
11 år sedan

Ja, det är ju florsocker istället för mjöl 🙂

Johanna
11 år sedan

Hur ska de förvaras? Kylen eller rumstemp?

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
11 år sedan

De ska förvaras torrt.
Men går även att frysa in

Jenny
11 år sedan

Gjordedom ikväll och bjöd på 🙂 SUPER goda 🙂 tack, och trevlig helg 🙂

11 år sedan

Testade dessa ikväll men de blev alldeles platta. Jag har haft i alla ingredienser som det står, vad kan jag ha gjort för fel? För tunn smet kanske?

Tack för en jättebra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Angelica
11 år sedan

Det är hårfint det där med att få smeten lagom kletig och tjock.
Jag tror du hade liiiite tunn smet.

Lycka till nästa gång.

kram

Nina
10 år sedan

Så goda de blev. Tack för ett toppenbra recept! Tror jag ska servera mina med hallonmousse på 🙂

Louise
9 år sedan

Ja jag undrar oxå om du kör med elvisp eller nått för mina blev inte alls bra, helt platta…

Sabina Lind
9 år sedan

Hej!
Tack för en superbra blogg :))
Kakorna blev supergoda, men vill bara tala om att man bör kolla noga vilken mjölkchoklad som är glutenfri,,, jag körde med Palle Kuling då min dotter är Glutenintolerant .

Johanna
9 år sedan

Segt och kladdigt att klicka ut dessa, men herregud vad det var värt 🙂 hur goda som helst!!

Saga
9 år sedan

hejsan! 🙂 ett paket florsocker är ju 500g , hur många dl är det?
är egentligen inte glutenintolerant men det här receptet ser så gott ut! 🙂

Elin
Reply to  Saga
9 år sedan

1dl=60g enligt förpackningen, alltså, 60X5=300g florsocker 😉

Jenny
9 år sedan

De ser underbara ut! Har du testat att göra dessa med mörk choklad? Jag är lite sugen på att testa med 70 %.

9 år sedan

om man gillar pajer ska man testa mareng & lemoncerds paj.
Jag brukar göra jätte många olika pajer samt bakverk.
Gör även egen kräm och lemoncerds utan recept.

Lena
9 år sedan

Jag råder er alla att göra på bakplåtspapper för jag provade på bakplåtspapper och på smord plåt och på den smorda plåten fastnade dom och var omöjliga att få till hela kakor. Inte lätt på bakplåtspapper heller men lättare..

Madeleine
8 år sedan

Hej Jenny!
Hittar alltid spännande saker att baka på din sida. 🙂
Har en fråga om dessa mumsbitar. jag funderar på om det går att tillsätta hackad vit choklad tillsammans med den andra choklad eller om de bara kommer att smälta ihop? Tänkte om det få en mörk smet med bitar av vit choklad. Lite som american cookies.
Mvh Madeleine

Linnea
8 år sedan

Blev kanon goda! Med ett glas kall mjölk! Doppa dom i mjölken- mmm mmm

Jenny
7 år sedan

Var noga med att läsa på chokladen, många innehåller spår av gluten eller vete tex Marabou.

Amanda
7 år sedan

Suuuupergoda, Jenny! Jag spritsade ut dem på plåten, det blev väldigt bra. Enkelt och snyggt resultat. Kommer baka dessa fler gånger!

Cecilia
6 år sedan

Mina bara rann ut på plåten i ugnen och blev för söta, går det att byta ut hälften florsocker mot mjöl? nu rörde jag bara om med slickepott, använde du elvisp?

Erica Alexandersson
3 år sedan

vilken storlek på äggen använde du? Har storlek L på mina, blir de nån skillnad? Provbakade dessa kakor.. mina blev inga vidare. Alldeles förstora och mastiga, varken sega eller krispiga och för mycket kakao för min smak. Följde ändå receptet ;( ska prova att baka dessa igen

Andreea
2 år sedan

Har gjort dessa vid olika tillfällen! Bästa kakorna!!

Erika
1 år sedan

Helt underbar! Så goda! Hade vit chockad på och rosa socker 😊

CB43E15E-D712-4258-AD69-1C5D45DF53A3.jpeg

Nästa inlägg

Måndagmorgon

37
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x